Solskjær: – Den tøffeste utfordringen i min karriere

Nordmannen vet hvilken enorm oppgave han har foran seg, mens John Carew mener Cardiff-managerens spillerkjøp er med på å svekke hans tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Cardiff-Hull 0-4

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff gikk på et nytt nederlag i Premier League lørdag, og denne gang i det som var regnet for en kamp med gode muligheter for poeng.

Hjemme mot Hull endte det allikevel med 0-4-tap, og etter kampslutt var det en meget skuffet Solskjær som møtte pressen.

– Man kan ikke si mye positivt. Det er veldig skuffende, og kanskje en vekker for mange. Her trenger vi alle og enhver til å spille opp mot maks, for at vi skal få de poengene vi trenger, sa Cardiff-sjefen til TV 2 Sporten.

– Hvor frustrerende er det å stå på sidelinjen når dere har over 20 avslutninger og 40 innlegg, men ballen ikke vil i mål på noe som helst vis?

– Det er selvfølgelig frustrerende. På den ene siden er du glad for at alle prøver, har entusiasme og energi, og prøver å gå fremover. Men når du ikke gjør må du spørre hva vi skal gjøre for å snu dette. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å fortsette å trene, jobbe hardt og holde sammen.

Se videosammendrag av kampen til høyre!

– Du hadde en måte du ønsket å spille på da du kom hit. Er du nødt til å begynne å revurdere det nå?

– I kampen i dag slo vi flere innlegg enn noen av mine lag noen gang har gjort. Du skaper sjanser, men kamper forandrer seg når man scorer mål. Vi hadde egentlig hele første omgang, de hadde to angrep og scoret to mål. Sånn er dessverre fotballen når du er på den tapende siden. I den andre omgangen skulle vi gå for det, men de fikk et tidlig tredjemål. Det eneste positive jeg tar ut av det er at de ikke gir opp, sa Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær
Det har gått fra en stor oppgave til en enorm oppgave. Det blir den tøffeste utfordringen jeg har hatt i min karriere.

Solskjær: – Den tøffeste utfordringen i min karriere
Overfor Sky Sports utdypet han da han fikk spørsmål om sluttresultatet gjenspeilte det som ble levert på banen.

 Det har ingenting å si, har det? Vi tapte 0-4, og uansett hvor mange sjanser du skaper og skudd du har, så ender du opp med ingenting. Et 0-4-tap. Et pinlig tap. Jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger. Vi var ikke gode nok.

– Hvor langt nede er de i garderoben?

– Veldig langt nede, så klart. Jeg har ikke sett dem så langt nede, så det har gått fra en stor oppgave til en enorm oppgave. Det blir den tøffeste utfordringen jeg har hatt i min karriere. Det har ikke vært en lang karriere, men det kommer til å bli en tøff utfording.

– Er oppgaven tøffere enn du forutså?

– Nei, nei, nei. Det er marginer til tider, men dette resultatet har gjort det vanskeligere. Frem til nå er jeg ikke blitt overrasket over nivået i Premier League. Jeg mener fremdeles vi har spilt veldig god fotball til tider, og ikke fått resultatene vi skulle hatt. Men det betyr ingenting, sa han. 

Elleve kamper gjenstår, og Cardiff har fremdeles kun tre poeng opp til nærmeste lag over nedrykksstreken.

– Vi må vinne fem kamper, og det er det vi må gå utpå der for å gjøre. Fem seire, 37 poeng. Det er det vi trenger. Men det er hjemme du må ta de fleste poengene. Vi må snu hver stein og se på alt og alle, og spørre hvem som skal være der for oss i de siste elleve kampene, 

– Er det mulig å klare det?

- Ja, definitivt. Jeg skal ikke gi meg, jeg har aldri gitt meg med noe. Jeg har vært skuffet mange ganger som spiller, trener og manager, så jeg skal selvsagt ikke gi opp, sa nordmannen.

Se intervjuet i vinduet øverst!

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ole Gunnar Solskjærs lag tapte 0-4 på eget gress. Foto: Scanpix
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ole Gunnar Solskjærs lag tapte 0-4 på eget gress. Foto: Scanpix

TV 2s studio: – Nytter ikke å endre stilen og rykke ned

Den tidligere Molde-sjefens inntreden i den walisiske hovedstaden med en stilendring og lovnader om offensiv fotball ser foreløpig ikke ut til å skaffe dem sårt tiltrengte poeng.

– Du vil endre stilen, men du vil overleve også. Både for supporterne og pengene som er involvert i Premier League. Det nytter ikke å endre stilen og rykke ned. Uansett hvilken stil du har så må du overleve, så kan han se etter endringer neste sesong, sa tidligere Premier League-spiss Trevor Morley fra sin plass i studio på TV 2s FotballXtra England lørdag.

– Hvis de rykker ned, tror du han er ferdig da?

– Jeg tenker at han kan få sparken hvis de rykker ned. Jeg tror han visste det da han tok over. Hvis de rykker ned vil det ikke se bra ut på CV'en hans, sa Morley.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Kritisk til Eikrem og kjøpene som er gjort
I det samme studioet satt også tidligere Solskjær-landslagskamerat John Carew, som også var kritisk til måten nordmannens lag hadde vist seg på.

– Problemet er at folk kommer til å analysere denne kampen her etterpå, og de kommer til å se alle feilene som blir gjort, som ikke er Premier League-nivå i det hele tatt. I tillegg til det har han kjøpt inn tre nordmenn. Magnus Wolff Eikrem kan kanskje få litt skylden for begge de to første målene, i hvert fall det første, så han kommer til å ha folk på nakken nå de første dagene. Det er trist, sa Carew. 

Morley pekte på nettopp signeringene som er blitt gjort som en hovedforskjell på de to lagene. 

KUN ÉN LIGASEIER: Ole Gunnar Solskjær står med en seier på sju forsøk som Premier League-manager. Foto: AP Photo/PA
KUN ÉN LIGASEIER: Ole Gunnar Solskjær står med en seier på sju forsøk som Premier League-manager. Foto: AP Photo/PA

– Se på Steve Bruce og Hull. De signeringene var fantastisk, i Jelavic og Long. Jeg tenkte at Hull kom til å slite hele sesongen. De startet bra, men kunne ikke score mål. Så har han kjøpt inn de to, og begge ser skarpe ut og ser ut til å ha mål i seg. Det kommer til å holde Hull oppe. Ser du på Cardiffs signeringer, så vet du ikke om Kenwyne Jones kan garantere scoringer og nordmennene er litt av en gambling, sa den tidligere Manchester City-og West Ham-spissen. 

– Det er ikke noen tvil om det. Han har blitt kritisert for kjøpene sine. Det har vært litt «hva er det du holder på med?» Og han kan ikke forsvare kjøpene sine med det som har skjedd i de siste to kampene. Dessverre kommer han til å få kjørt seg veldig på defensiv struktur når de analyserer kampen i dag, fulgte Carew opp.

– Spillernes tillit blir svekket
– Hva tenker du om det indre livet i spillergruppen når han henter så mange og ingen av dem åpenbart forsterker laget?

– Det forsterker ikke kredibiliteten hans i laget og spillernes tro på at det han gjør er bra og riktig. Det viktigste for en trener er at spillerne tror på det du sier, uansett om det er fornuftig eller ikke. Om de tror på det og går ut på banen og gir hundre prosent for deg, så vil nesten alt fungere. Men det fungerer kun så lenge du har spillernes tillit, og den blir veldig klart svekket når du gjør kjøp som kanskje ikke slår an. Når ting ikke går som de skal og med negativitet så lurer de på hva de holder på med, når de ser de scoringene de får imot. De er jo profesjonelle fotballspillere. Det er tydeligvis beskjeder her som ikke er klare, det er ting de ikke har oppfattet på veien, sa John Carew.

PS! Etter kampslutt beklager Cardiff-kaptein Steven Caulker for mannskapets opptreden på Twitter. – Uakseptabel forestilling i dag. Ingen unnskyldinger. Vi vil kjempe til siste slutt, skrev midtstopperen.

Hva mener du? Kan Solskjær og hans nysigneringer snu trenden?