KJØRTE UT: Svenske André Myhrer hadde en fantastisk mulighet til å ta OL-medalje, men kjørte ut i andre omgang av slalåm-finalen.
KJØRTE UT: Svenske André Myhrer hadde en fantastisk mulighet til å ta OL-medalje, men kjørte ut i andre omgang av slalåm-finalen.

Svenskene raser mot slalåmløypen

– Ikke en OL-finale verdig!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er i ekstase etter at Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra en 15. plass og tok OL-bronse i slalåm lørdag kveld. 

Svenskene raser
Men i vårt naboland er stemningen helt motsatt. Sverige raser nemlig etter det de mener var en katastrofeløype i Sotsji.

Svenske André Myhrer var nummer to etter første omgang, men kjørte ut da han skulle sikre seg OL-medalje. Landsmannen Mattias Hargin var nummer tre før finaleomgangen men endte til slutt på delt sjuendeplass.

Etter at drømmen om OL-medalje røk for Myhrer kalte han ifølge Expressen løypesetter Ante Kostelic for en idiot. I tillegg mente Mattias Hargin at kroaten burde gå av med pensjon.

Datteren forsvarer Kostelic
Men svenskene får svar fra løypesetterens datter, og tidligere alpinist, Janica Kostelic.

– Alle har rett til sin egen mening. Men om man har en hjerne, som de beste løperne har så burde man bruke den til å løse utfordringene, sier hun.

Også alpinist og ekspert for svenske Viasat, Jens Byggmark, var svært lite fornøyd med det han mente var en elendig løype.

– Jeg blir forbannet. Det er helt sykt. Det er en skam faktisk, tordnet han ifølge Aftonbladet.

Viasat-kommentator Janne Blomqvist var enda mer forbannet.

– Dette er en parodi. Det er fullstendig idiotisk. Det er ikke en OL-finale verdig, konkluderer han.

Kristoffersen fornøyd
Men mens svenskene slakter Kostelic, har bronsevinner Kristoffersen et helt annet syn på kroaten.

– Jeg skal ærlig innrømme at det er den villeste løypen jeg har kjørt noen gang. Men Ante Kostelic skal ha for at han tør å sette en slik løype i OL-finalen. Det er ganske kult gjort, sier han.

Ante Kostelic er også far til Ivica Kostelic som heller ikke taklet OL-løypen. Han endte til slutt på niendeplass.

– Lurer på hva de snakker om under familiemiddagen i kveld, sier Byggmark.