LANGT NEDE: Emil Hegle Svendsen måtte bruke lang tid på å komme seg til hektene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LANGT NEDE: Emil Hegle Svendsen måtte bruke lang tid på å komme seg til hektene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Her kommer Svendsen ut etter tjue minutters Bjørndalen-trøst

Skiskytter-kongen måtte hjelpe dypt skuffet Svendsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Emil Hegle Svendsen gikk i mål klokken 16.43 norsk tid. Svendsen forsvant inn i et hvitt bygg like ved stadion. Der ble han sittende i nesten en time.

Strafferunden han fikk på siste skyting fratok Norge medaljemulighetene. Det tok trønderen svært tungt.

Etter en drøy halvtime gikk Ole Einar Bjørndalen inn i teltet for å trøste Svendsen. Også Roger Grubben og Halvor Lea brukte tid sammen med Svendsen.

– De har vært ålreite alle sammen. Men det hjelper ikke så mye. Jeg føler mye skyld overfor Johannes og Tarjei. Jeg hadde veldig lyst til at de skulle få med seg medalje herfra. Det er ikke tvil om at det er tungt å svelge nå, sier Svendsen.

– Det verste du har opplevd i din idrettskarriere?

– Jeg kan ikke huske at jeg har vært så langt nede noen gang. Det svir. Det svir jævlig, sier Svendsen.

Nå klarer han ikke å glede seg over de to gullene han forlater Sotsji med.

– Akkurat nå er ikke det så lett. Det er ekstra ille når du går på lag og har ankeretappen. Det er tungt, sier Svendsen.

På gårsdagens pressetreff var tonen en helt annen. Da sa Hegle Svendsen følgende:

– Jeg bruker tanken på skikkelig nederlag på stafetten som motivasjon. Det hadde vært kjipt å gå ut av OL med strafferunde på stafetten. Da hadde OL vært litt kjipere, så jeg skal kjempe som bare det til bitter end, sa Svendsen da.

TV 2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg synes det var fint at lagkameratene trøstet Svendsen etter nedturen på siste skyting.

– Ole Einar har også rotet det vekk for Norge på siste etappe. Det gjorde han i 1999 da vi kunne tatt det første VM-gullet siden 1958. Han har vært i situasjonen før. Han gir nok Emil så god trøst som han kan gjøre. Ole Einar er en stor sportsmann. Det er Emil også. Han har reddet oss før, men i dag var det han som sviktet, sier Stoltenberg.

Han er sikker på at Svendsen reiser seg etter stafettskuffelsen.

– Når man mislykkes individuelt blir du mer forbannet enn lei deg. Når du bærer nasjonen og laget på dine skuldre, blir du mer lei deg og skuffet. Du føler at du har ødelagt for andre, men jeg tror han tåler denne, sier Stoltenberg.