Sliteseier for Manchester City

De lyseblå fikk store problemer hjemme mot Stoke, men Yaya Toure ordnet tre uhyre viktige poeng. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av sesongen feide Manchester City samtlige lag av gresset på Etihad. Den siste tiden har ting kladdet mer for Manuel Pellegrinis gutter.

Det gjorde det også i hjemmemøtet mot Stoke, men en scoring av Yaya Toure sørget for at alle poengene ble igjen i Manchester. City holder dermed følge med de andre topplagene som også vant sine kamper lørdag.

Gode Stoke-muligheter
Vertene fikk kampens første sjanse da Kolarov kom seg fri på venstrekanten. Inne foran mål var Dzeko få millimetre unna å få hodet på ballen, men ballen bosnieren nådde ikke frem. 

Gjestene var absolutt med i kampen innledningsvis. Første svingte Charlie Adam ballen inn og det var ikke mye som skulle til før ballen snek seg inn ved Harts lengste stolpe. 

Noe minutter senere styrte Shawcross et frispark like på utsiden av Manchester City-målet. 

City hadde mye ball den første omgangen, men de klarte ikke å omsette ballinnhavet til åpenbare sjanser og det var faktisk gjestene som var nærmest før hvilen. 

Toure avgjorde
Etter timen satt David Silva ballen i mål, men da hadde allerede dommeren blåst for en hands på Dzeko i forkant, en avgjørelse som virket å være korrekt. 

I det 70. minutt falt avgjørelsen. 

Nok en gang kom Kolarov seg fri på venstre. Russeren la hardt og flatt inn til Toure som greit kunne bredside ballen i mål. 

Vanvittig Dzeko-bom
Dzeko fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen like etter, men bosnieren bommet på uforklaring vis fra tre-fire meter. 

Helt på tampen fikk tidligere City-spiller Stephen Ireland en mulighet til å sørge for balanse i regnskapet, men midtbanespilleren var såpass presset på bakerste stang at han ikke fikk ballen på mål. 

Dermed endte det med 1-0 til hjemmelaget og tre viktige poeng til Pellegrinis mannskap.