ARRESTERT: I januar kjørte Bieber for fort i beruset tilstand. Det risikerer han fengsel for. Foto: Walter Michot/Reuters.
ARRESTERT: I januar kjørte Bieber for fort i beruset tilstand. Det risikerer han fengsel for. Foto: Walter Michot/Reuters.

Bieber får tilbud om å slippe fengsel

Kan slippe rettssak hvis han går med på samfunnstjeneste og regelmessige doptester.

TMZ har gode nyheter å melde for tenåringsidolet Justin Bieber, som i  januar i år ble arrestert fordi han kjørte for fort i beruset tilstand.

Politiet mistenkte at superstjernen var påvirket av både alkohol og narkotika da han ble tatt, og han slapp midlertidig ut på kausjon – men med en rettssak i horisonten.

Samfunnstjeneste og alkoholkurs

Nå sier statsadvokaten i Florida at de er villige til å droppe tiltalene mot han og unngå rettssak dersom han er villig til å gå med på en rekke krav.

Dette kan være en vei ut for Bieber, som risikerer fengselsstraff dersom tiltalen mot han går videre til rettssak. Men da må han oppføre seg meget pent i lang tid framover...

Kravene er at han må gå med på å utføre 40 timer med samfunnstjeneste og delta på et alkoholkurs.

Må ta doptester

I tillegg må han gå med på å ta jevnlige doptester, uansett hvor han befinner seg i verden. Testingen vil vare mellom seks og ni måneder, og Bieber må også installere alkohollås på bilen han kjører, slik at den ikke vil starte hvis han ikke er edru.

Stjernen har nå valget mellom å akseptere kravene eller å prøve seg i rettssak. Dette er uansett en positiv utvikling for Bieber, som har vært svært nære å bli utvist fra USA.