ÅPENBART LETTET: Olivier Giroud har hatt det tøft den siste tiden. Mot Sunderland fikk han en liten opptur med to mål.
ÅPENBART LETTET: Olivier Giroud har hatt det tøft den siste tiden. Mot Sunderland fikk han en liten opptur med to mål.

Giroud-dobbel da Arsenal lekte med Sunderland

Franskmannen slo tilbake etter mye utenomsportslig rot de siste dagene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter Chelseas 1-0-seier av Everton tidligere på dagen, måtte Arsenal svare da Sunderland gjestet Emirates, og det gjorde nord-londonerne til gangs. 

Kampen var i realiteten avgjorde til pause. Da hadde Olivier Giroud scoret to og Tomas Rosicky ett. I andre omgang scoret også Laurent Koscielny for vertene, før Emanuele Giaccherini redusert for gjestene. 

Arsenal tok dermed en komfortabel og imponerende 4-1-seier og er fremdeles bare ett poeng bak Chelsea på tabelltopp. 

Giroud-dobbel
Giroud har rotet ting til for seg på privaten den siste tiden. Mot Sunderland var franskmannen tilbake fra start og den høyreiste spissen viste seg tilliten verdig. 

Etter snaut fem minutter sendte han hjemmelaget i føringen. Rosicky og Wilshere kombinerte flott før sistnevnte serverte Giroud. Fra straffemerket var han nådeløs og sendte vertene i føringen. 

– Han har blitt kritisert hele uken. Ser han kysser fingrene og  dediserer den til sin kjære som sikkert og har hatt etter den damehistorien. Men hun har sikkert støtter ham, så her viser han sin kjærlighet tilbake ved å kysse ringen og dedisere scoringen til henne, sa John Carew i pausen. 

Halvtimen var spilt da Vergini klønete det skikkelig til for seg selv og gjestene. Et grusomt tilbakespill havnet rett i beina på Giroud som enkelt kunne trille inn sitt og Arsenals andre for dagen. 

Drømmescoring
Arsenal var i lekent humør nå. Fire minutter før pause vartet hjemmelaget opp med et angrep fra den øverste hyllen. 

Wilshere, Cazorla, Giroud og Rosicky var alle involvert i mønsterangrepet som ble avsluttet ved at sistnevnte lobbet ballen elegant over Sunderland-keeper Mannone. 

– Dette er sånn du øver på på trening og du får det nesten aldri til. Når du klarer det i kamp og avslutter med den herlige chippen fra Rosicky der i tillegg, setter det kronen på verket etter en strålende første omgang. Noen av det vakreste jeg ser i fotballen, sa en begeistret Petter Myhre. 

Dabbet av etter hvilen
I andre omgang tok hjemmelaget foten litt av gasspedalen, mens gjestene fra nord aldri klarte å gjøre kampen spennende.

I det 57. minutt la Koscielny på til 4-0 med et kontant hodestøt. 

Ti minutter før full tid fikk omsider Sunderland et trøstemål. Giaccherini fyrte av fra rundt 18 meter og ballen suste i mål bak en sjanseløs Szczesny.