Eikrems krisepasning startet Solskjærs marerittdag 

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff ydmyket i den viktig kampen mot bunnrival Hull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff-Hull 0-4

Cardiff rok imot Hull hjemme lørdag, i en kamp Solskjærs menn var nødt til å vinne. Før kampstart lå Cardiff nest sist på Premier League-tabellen, fem poeng bak på Hull på 13. plass i den tette og spennende bunnstriden. 

Det endte imidlertid med totalkollaps, og et ydmykende 0-4-tap for Cardiff og Solskjær.

Se kampreferat i videovinduet øverst!

Krisepasning

Magnus Wolff Eikrem fikk startet sin aller første Premier League-kamp. Det kunne ha gått bedre. Nordamannen hadde ballen mye, men gjorde feil som ble skjebnesvangre.

Etter 18 minutter fikk Cardiff den første nesestyveren. Magnus Wolff Eikrem ga bort ballen til Nikica Jelavic på hårreisende vis, og Hull kunne kontre.

Jelavic spilte vegg med Shane Long, og dro seg forbi en Cardiff-spiller da han fikk ballen i retur, men alene med Cardiff-keeper David Marshall sto sisteskansen for en glimrendre redning. 

Hull plukket imidlertid opp returen, og ballen endte til slutt opp hos Tom Huddlestone. Han klinket til fra skrått hold, og da ballen endret retning i Andrew Taylor kunne en fullstendig utspilt Marshall konstatere at ikke hadde noen som helst mulighet til å redde.

– Eikrem skulle fulgt mannen sin

Og etter 38 minutter ble vondt verre for Cardiff, etter nok et godt samarbeid mellom Nikica Jelavic og Shane Long.

Jelavic dro seg forbi er Cardiff-spiller på venstrekanten, og spilte frem Shane Long mens han selv satte fart fremover. 

Jelavic fullførte løpet sitt, og fikk en presis pasning fra Long som han kunne dundre i mål. Meget sterkt av angrepsduoen, men John Carew mener MAgnus Wolff Eikrem nok en gang  må ta sin del av skylden, etter å ha kommet luntende bak Jelavic som på sin side satet igang et helhjertet løp etter å ha gitt ballen til Long.

– Der skulle Wollf Eikrem fulgt mannen sin, konstaterte Carew i FotballXtra England. 

– Helt sjokkerende

Hull gikk inn til pause med 2-0-ledelse i Cardiff, og Ole Gunnar Solskjær valgte å gjøre én endring før den andre omgangen. 

Ut gikk Wilfried Zaha og inn kom Mats Møller Dæhli, men det sørget ikke for jubel for Cardiff. 

I stedet gikk Hull opp i 3-0-ledelse etter skrekkelig forsvarsspill av Solskjærs menn.

Et presist innlegg fra Liam Rosenior endte opp hos Nikica Jelavic, som var fullestendig umarkert inne i Cardiff-boksen og enkelt kunne sørge for 3-0-ledelse til gjestene.

– Det er helt sjokkerende. Ingen kommunikasjon. Han som stod foran stopperen ved ikke hva som skjer bak seg, han som er bak forteller ikke hva som skjer. Det er helt kommunikasjonssvikt, og ingen tar ansvar, sier Carew.

– Forferdelig forsvarsspill

Men mareritt var ikke over, for Hull kunne kontre inn sitt fjerde etter en katastrofal pasning fra Andrew Taylor på Hulls halvdel. 

Ahmed Elmohamady snappet ballen og satte fart fremover. Egypteren tok seg ned nesten helt til Cardiff-boksen, før han spilte ballen til Jake Livermore som kunne bredside ballen inn fra 16 meter. 

– Det er forferdelig forsvarsspill. Han bare gir bort ballen på vei fremover, sier Petter Myhre i FotballXtra England.

– Ikke tegn til noe positivt

Elleve minutter før slutt fikk Jo Inge Berge sin Premier League-debut, men kunne ikke gjøre noe for å forhindre at det endte med et ydmykende 0-4-tap hjemme for bunnrival Hull, og John Carew sliter med å skjønne hvordan Cardiff skal klare å snu den negative trenden.

– Problemet er at man ikke ser tegn til noe positivt. Det er måten man taper på. Man kan være uheldig, og likevel spille en god fotballkamp, men her er det ingenting. Ikke noen offensiv plan, de henger ikke sammen defensivt, dessverre. Det er utrolig mye negativ energi der nå, de har mistet troen på det de gjør og jeg vet ikke hvordan de skal klare å snu dette, sier Carew.

Han mener spillerstallen mangler de som virkelig kan stå frem når det trengs. 

– De mangler nok et par-tre fotballspillere som holder nivået også, for det er veldig ujevnt nivå. Du ser ikke ryggraden i laget. Du har ofte to-tre-fire spillere som er en soleklar ryggrad i laget, og kan stå imot når ting går imot, men det er veldig mange svakheter i det laget. Jeg skjønner ikke hvordan de skal snu en tøff periode som dette, sier den tidligere Premier League-spissen.

– Ikke en gang Championship-nivå

Etter kampen var Carew ikke nådig med Cardiff.

- En meget dårlig prestasjon av Cardiff. Laget hang ikke sammen offensivt eller defensivt. På noen av valgene de velger å ta bak i forsvaret er det ikke en gang Championship nivå. Jeg så en slagen Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen etter kapen, sier Carew.