– Lillestrøm mer frustrerende enn Blackburn

TV 2 har vært i Warszawa og funnet ut hvordan Henning Berg endte i en polsk toppklubb og hvorfor han er mer skuffet over å bli sparket i Lillestrøm enn Blackburn. 

Den tidligere Tippeliga- og Championship-treneren har fått en god start i polsk Ekstraklasa. Nordmannen åpnet med 1-0-seier hjemme på Pepsi Arena og gyver i kveld løs på en tøff bortekamp mot ligaens tredje beste lag for øyeblikket, Górnik Zabrze. 

– Det blir en vanskelig match. Górnik lå på 2. plass før vinterpausen, men tapte sin første kamp etter hvilen og er helt sikkert revansjesugne. De slo ut Legia av den polske cupen før jul, så vi har litt å revansjere selv. Jeg forventer en tøff og jevn kamp. 

 Du må nesten spørre dem
Flere her hjemme ble overrasket da Berg fikk jobben som Legia-manager. I samme periode gikk det sterke rykter om at nordmannen skulle trene 1. divisjonsklubben Hønefoss. Kontrastene var derfor store. 

– Hvorfor de valgte meg er kanskje lettere å spørre dem om. Jeg tror de har sjekka nøye. De visst hva jeg hadde gjort i Lyn og hva situasjonen var i Lillestrøm før jeg kom, og hvordan den var da jeg dro. I forhold til utvikling av spillere, samt kjøp og salg. Jeg var alltid i pluss. I tillegg har jeg erfaring fra Europa som spiller. Når det gjaldt Blackburn kjente de til prosessene der så jeg tror ikke det betydde så veldig mye.

Når Berg så ble innkalt til intervju klarte han å overbevise lederne om at han var rett mann for jobben. 

Frustrert over Lillestrøm
Legia-manageren fikk rekordlave 57 dager i sjefsstolen hos Blackburn. Likevel er det Lillestrøm-tiden som irriterer ham mest.

- Det som skjedde i Lillestrøm var mer skuffende enn Blackburn-tiden. Blackburn var altfor irrasjonelt og ulogisk og jeg var der i så kort tid. Lillestrøm var overraskende. Da jeg kom dit var laget det eldste i tippeligaen. Det var blant de dyreste, og holdt på å rykke ned. I 2011 etter 20 serierunder lå vi to poeng bak Molde, som til slutt vant. Vi måtte selge noen spillere, fikk noen skader, og hadde ikke bred nok tropp til å håndtere kamper. Da tok klubben affære, og det var mer frustrerende. 

Forventer gull
Legia Warszawa er regjerende liga- og cupmestere, og kravfulle polakker forventer at Berg gjentar bragden, samtidig som han gjør suksess i Europa. 

- Jeg vil selvsagt vinne ligaen. Alt annet vil være en nedtur. Det er det ingen tvil om. For første gang er jeg i en klubb hvor ressurser og ambisjoner henger sammen. Det er en bra posisjon å være i. 

– Hva betyr det for jobben din hvis du ikke tar gull på første forsøk?

- Det aner jeg ikke. Jeg har lært at jeg ikke skal planlegge så langt framover. Det lønner seg ikke, sier 44-åringen og humrer.