Terry reddet Chelsea på overtid

Chelsea stanget og stanget, så dukket kapteinen opp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Everton 0-0

Det gikk lenge mot poengdeling i London, men dypt inne på overtiden fikk John Terry en liten skotupp på ballen. Med det sørget Chelsea-kapteinen for seier og tre uhyre viktige poeng for de blå i kampen om ligagullet. 

Etter en jevnspilt første omgang, hvor Everton hadde de største sjansene, løftet hjemmelaget spillet sitt en anelse etter hvilen. 

Branislav Ivanovic fikk en gyllen mulighet til å sende vertene i føringen etter timen, men Tim Howard reddet gjestene. 

Det gjorde ikke amerikaneren på overtid da Frank Lampard la inn og Terry styrte ballen. The Toffees reiser dermed tomhendt hjem til Merseyside og taper også terreng i kampen om den viktige fjerdeplassen. 

– Det er ikke overraskende, men alt i alt var det en kjedelig trist kamp. For Chelsea sin del var andre omgang litt bedre og ikke overraskende at de da klarer å skape flaksen de trenger for å vinne kampen, sa John Carew etter kampen. 

– Noe med å vinne på middels dager. Kjedelig fotballkampen. Nerven og intensitetne var der hele tiden. Snakket om det i pausen. Her kan det bli avgjort på dødball og slik ble det, sa Petter Myhre. 

Cech i aksjon
Oppgjøret på Stamford Bridge startet i et stort tempo, og gjestene viste tydelig at de ikke hadde kommet til London for å stå med luen i hånden. 

Etter et lite Chelsea-trykk innledningsvis var det Everton som fikk kampens første sjanse. Leon Osman fikk et kjempetreff fra rundt 20 meter, men Petr Cech viste hvorfor han er regnet som en av ligaens beste keepere med en flott redning. 

Gode Everton-muligheter
Minutter senere kombinerte Naismith og Kevin Mirallas fint. Belgierens avslutning ble blokkert av et Chelsea-bein. 

Chelsea på sin side slet med å spille seg til de store sjansene. Oscar, Hazard og Eto`o som har ledet frontrekken klarte ikke å jobbe seg gjennom et bunnsolid Everton-forsvar den første halvtimen. 

I det 36. minutter kjempe Eto`o seg frem i Everton sekstenmeten. Skuddet fra kameruneren ble parert av Howard i Everton-buret. 

– Kjedelig omgang
Chelsea prøvde seg, det var ikke det, men de gangene de kom til avslutningen gikk ballen som regel rett på Howard. Ved halvtid var dermed stillingen 0-0

– Det var en litt kjedelig omgang. To veldig organiserte lag. Da blir det ikke så mange sjanser. Synes Everton var positive. Linket opp bra på venstrekanten. De var mer underholdene å se på enn Chelsea-laget, sa John Carew i pausen. 

– Hadde håpet at det skulle være mer trøkk. Det har ikke tatt skikkelig fyr enda. Virker som spillerne føler litt på hverandre. Synes ikke noen av lagene tar tak i det, mente Petter Myhre. 

Ny Osman-kanon
Chelsea føk ut av startblokken etter sidebyttet. Fire minutter etter hvilen traff ballen hånden til Jagielka inne i sekstenmeteren. Dommeren mente ikke handsen var straffbar og vinket spillet videre. 

Etter snaut timen ladet Osman på ny kanonen fra distanse. Ballen gikk via foten til Mirallas, men Cech var igjen med på notene og fikk slått ballen til corner. 

Minutter senere var det keeperen på andre siden som måtte i aksjon. Først ga Howard en retur på et distanseskudd for Hazard. Ballen havnet tilslutt i beina på Ivanovic på bakerste stang, men Howard fikk gjort seg stor og avverget med det hjemmeledelse. 

Fem minutter før full tid løftet Ivanovic inn i feltet. På bakerste stang sto Schürrle, mens tyskeren fikk ikke presset avslutningen på mål. 

I det siste ordinære spilleminuttet fyrte Ramires av fra distanse. Ballen strøk Howards høyre stolpe.

Da håpet om tre poeng virket å være ute tok to av spillerne som har vært der lengst ansvar. 

Lampard slo hardt inn fra venstre. Terry satt ballen i mål og sørget for ellevill jubel og lettelse på Stamford Bridge. 

Terry og Lampard tilbake
Lørdag formiddag barker Chelsea og Everton sammen i det som er den 27. serierundens toppkamp. 

Jose Mourinho og Chelsea starter med følgende ellever:

Petr Cech - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta, Frank Lampard, Nemanja Matic, Willian, Oscar, Eden Hazard, Samuell Eto'o

Roberto Martinez på har på sin side valgt disse:

Tim Howard - Leighton Baines, Sylvain Distin, Phil Jagielka, Seamus Coleman, Gareth Barry, James McCarthy, Steven Pienaar, Leon Osman, Kevin Mirallas, Lacina Traore.

Rett før kampstart ble det klart at Traore hadde skadet seg på trening. Inn for ham har Steven Naismith kommet. Naismith ble matchvinner da lagene møttes på Goodsion Park tidligere i sesongen.