Sundby hjalp Bjørndalen med å slå tilbake

- Veldig stort for meg at han lykkes i OL. 

SOTSJI (TV 2): Ole Einar Bjørndalens siste OL har vært et eventyr, med individuelt gull på sprinten og gull på mixed stafett. 

Mange avskrev veteranen etter tre svake sesonger på rad - men kritikerne er blitt kraftig motbevist. 

Nå røper Bjørndalen at han inngikk et samarbeid med Martin Johnsrud Sundby foran sin siste sesong. 

- Jeg begynte å prate med ham, om hva han hadde gjort det siste året. Martin har hatt et vanvittig løft. Vi diskuterte ulike typer trening, og hva han mente var viktig for å kunne ta et løft igjen, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

- Jeg har hatt gleden av å trene med Ole Einar det siste året. Vi har jobbet både med sparring på treningsfilosofi og trening generelt. Det har vært veldig stort for meg å se at han lykkes i OL. Og det er trist at han nå forlater skiskytterverden, sier Sundby. 

Han leder verdenscupen i langrenn og vant Tour de Ski i januar, men har ikke lyktes like godt som Bjørndalen i OL, der han står med sin ene bronse på duathlon. 

Men kanskje har han bidratt til at Bjørndalen har funnet tilbake til sitt gamle jeg. 

- Det jeg har lært av Martin, handler om den rå treningen de holder på med. Hvor mye han har prioritert teknikk kontra kapasitet om sommeren og høste, for å være i toppform når sesongen starter, sier Bjørndalen. 

- Vi har lært mye av hverandre, sier Sundby. 

- Jeg har lært at nysgjerrighet på det plan han besitter er gull verdt i idrettsverden. Ole Einar Bjørndalen er øverst, det er ingen over, og ingen ved siden av. Han er nummer én. For meg er han et vanvittig stort forbilde.