DREPT: Drapet på fire mennesker i de franske alpene den 5. september 2012 rystet hele Europa. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
DREPT: Drapet på fire mennesker i de franske alpene den 5. september 2012 rystet hele Europa. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Fransk politi løslater alpemassakre-mistenkt

48-åringen som ble pågrepet tidligere i uken har blitt utelukket fra drapssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fransk politi har løslatt den 48 år gamle mannen de trodde hadde en tilknytning til alpemassakren i 2012, skriver France 24.  

Det var den 5. september at Saad al-Hilli (50), kona Iqbal, hennes mor, og en fransk syklist ble funnet drept i og ved en bil like utenfor utenfor den franske landsbyen Chevaline. Ekteparets døtre på sju og fire år overlevde angrepet ved å gjemme seg under likene i bilen. 

Den eldste jenta, Zainab, ble skutt og slått og funnet med store traumer, men overlevde, og avga senere forklaring til politiet.

Ingen DNA-match

48-åringen som skal være en ekspolitimann, ble arrestert på tirsdag, etter det politiet trodde var det første gjennombruddet i saken på 18 måneder.

Pågripelsen kom etter at politiet i november i fjor publiserte en fantomtegning basert på vitnebeskrivelser av en motorsykkelist som ble sett i området, rundt samme tid da drapene skal ha blitt begått. Politiet skal dermed ha fått flere tips i saken og avhørt nærmere 40 vitner, som igjen ledet politiet til 48-åringen. 

Ekspolitimannen er nå utelukket fra saken, etter at DNA-prøvene fra åstedet ikke matchet. Det viste seg også at mannens to motorsykkelhjelmer ikke var av samme type som på fantomtegningen.

Etterforskes for våpenhandel

LIKNET: Fransk politi mener mannen liknet på fantomtegningen, men fant ingen bevis som knyttet 48-åringen til drapet.
LIKNET: Fransk politi mener mannen liknet på fantomtegningen, men fant ingen bevis som knyttet 48-åringen til drapet.

Gjennom advokaten, har mannen hele tiden hevdet at han ikke har noe med drapene å gjøre.

Mannen er likevel under etterforskning for våpenhandel på grunn av den store samlingen med antikke våpen fra andre verdenskrig, som politiet fant da de ransaket hjemmet hans. 

Etterforskere ble overrasket da de fant ut hva slags våpen som hadde blitt brukt under massakren i 2012. Våpenet skal ha vært en antikk 7.65mm Luger P06 pistol, som ble utstedt til den sveitsiske hæren og politiet på 1920- og 30-tallet. Politiet mente på det tidspunktet at dette utelukket et profesjonelt drap og valgte å rette oppmerksomheten sin mot våpensamlere. 

Blant våpnene som ble beslaglagt fra 48-åringens hjem var en Luger pistol, men aktor sa det var ikke den samme modellen som ble brukt under massakren. Heller ikke motorsykkelen som tilhørte den tidligere politimannen, samsvarte med vitnebeskrivelser fra den aktuelle dagen.