SYK: Marcus Hellner risikerer å måtte stå over femmila. Foto: Tobias Röstlund / TT /
SYK: Marcus Hellner risikerer å måtte stå over femmila. Foto: Tobias Röstlund / TT /

Syk Hellner mister femmilen

Landslagstrener Rikard Grip bekrefter.

Marcus Hellner gjør ikke som Charlotte Kalla. Der den svenske jenta prøvde og feilet på dagens tremil, har 28-åringen valgt å stå over morgendagens prestisjedistanse.

Det bekrefter Sveriges landslagssjef Rikard Grip ved lunsjtider lørdag.

– Han har ikke engang være ute og rørt på seg i dag, sier Grip til dn.se.

Lørdag morgen var Hellner ikke frisk nok til å delta på Sveriges pressekonferanse før femmilen.

– Det er ingen positiv utvikling. Det mest trolige er vel at han ikke kjører i morgen, men definitiv beskjed kommer først senere på dagen, sa Grip ifølge Expressen.

– Det har vært en natt som ikke har utviklet seg positivt. Han har sovet urolig. Først skal han få våkne. Deretter får vi se hvordan det går, sa Grip defensivt.

Hellner har i likhet med Kalla flyttet ut fra OL-landsbyen og tatt inn på et hotell nede i dalen i håp om å bli raskere frisk.

– I formiddag trodde jeg det var 95 prosent sikkert at Hellner skulle gå femmila, men nå anslår jeg muligheten til 50-50, sa Grip fredag kveld.

Hellner prøvde seg på ski i en lett økt fredag, og følelsen var ikke den beste.

Kalla er blitt frisk igjen etter at hun i likhet med Hellner slet med tett nese, men hun er usikker på formen før tremila lørdag. Begge har trukket fram alle turene til medaljeseremonier som en mulig forklaring på at de ble syke.

Løperne som er klare for femmilen er Johan Olsson, Anders Södergren og Daniel Rickardsson. Sverige har for øvrig heller ingen reserver, etter at Lars Nelson og Calle Halfvarsson er reist hjem.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2