BENEKTER Å HA DOPET SEG: Evi Sachenbacher-Stehle hevder det hun opplever nå er et mareritt. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho
BENEKTER Å HA DOPET SEG: Evi Sachenbacher-Stehle hevder det hun opplever nå er et mareritt. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

– Jeg opplever det verste mareritt noen kan tenke seg

Evi Sachenbacher-Stehle medga fredag at hun har avgitt positiv dopingprøve under OL. Hun avviser å ha dopet seg med vilje.

– Jeg opplever det verste mareritt noen kan forestille seg, for jeg kan ikke forklare hvordan prøven min kunne bli positiv, sa den tyske skiskytteren i en uttalelse gjennom sin manager.

Hun sa at hun for å være på den sikre side har forsikret seg om at alle kosttilskudd hun bruker først har vært gjennom laboratorietester, eller at hun har fått produsentens forsikring om at tilskuddene ikke inneholder noe ulovlig.

– Jeg kan bare uttrykkelig forsikre om at jeg ikke på noe tidspunkt bevisst har inntatt forbudte stoffer, og at jeg vil gjøre alt for å komme til bunns i saken, sa hun.

Tyske idrettsmyndigheter ville fredag ikke gå ut med navnet på utøveren som testet positivt, men nyhetsbyrået DPA meldte med henvisning til «pålitelige kilder» at det var Sachenbacher-Stehle.

– Har advart om farene

Stoffet Sachenbacher-Stehle testet positivt på skal være det sentralstimulerende stoffet metylheksanamin, som utøvere kan få i seg dersom de er uforsiktig i bruken av kosttilskudd. 

Stoffet gir økt energi og kan hjelpe med å gå ned i vekt. Stoffet er kun forbudt i konkurranse, og er det WADA kaller for et «specified substance». Det betyr at det er et stoff som kan gi mildere straff enn den vanlige utestengelsen på to år, fordi det er mulig å få det i seg uten viten og vilje.

– Hun var målløs da hun hørte hva hun testet positivt på, sier generalsekretæren i Tysklands Idrettsforbundt, Michael Vesper, på en pressekonferanse fredag kveld.

– Hun ville ikke dope seg. Vi har alltid advart utøverne ved farene ved kosttilskudd, sier Vesper, som ikke synes kosttilskudd er en god unnskyldning.

– Hun har tatt kosttilskudd i årevis. Hun sier de har testet kosttilskuddene grundig på et laboratorium. En utøver er selv ansvarlig for hva man putter i seg.

– Humøret i troppen har fått en knekk

Han medgir at den tyske OL-troppen har tatt nyheten tungt.

– Nyheten sjokkerte oss, og humøret i troppen har fått seg en knekk. Vi er i mot alle former for doping, sier Vesper, og legger til:

– Vi har ekskludert henne fra laget, og hun er på vei tilbake til Tyskland.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2