ROMKAMERATER: Tarjei Bø tror Emil Hegle Svendsen har dempet gulljubelen på rommet, for å ta hensyn til en skuffet Bø. Lørdag har begge muligheten til å ta gull.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ROMKAMERATER: Tarjei Bø tror Emil Hegle Svendsen har dempet gulljubelen på rommet, for å ta hensyn til en skuffet Bø. Lørdag har begge muligheten til å ta gull.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Emil holder nok igjen feiringen litt, fordi han ser jeg er skuffet

Stemninga på rommet til Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er god før stafetten.

Det startet tungt for begge to, og da var stemninga meget dårlig på rommet som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø nå har delt i tre uker. Så løsnet det i sporet, men bare for en av dem. Bø innrømmer at det har vært tungt å holde humøret oppe mens Hegle Svendsen har reist rundt på medaljeseremonier og intervjuer. 

– Emil holder nok igjen feiringen litt når han er på rommet, fordi han ser at jeg er skuffet, sier Bø. 

Før OL var han medaljekandidat i seks renn, men ender opp med å gå fire. Etter 39. plass på sprinten, 27. plass på jaktstarten og 26. plass på normaldistansen ble det klart at han mistet plassen både på fellesstarten og på mixed-stafettlaget. 

Stafetten blir viktig

Dermed har eldstebror Bø et intenst ønske om å lykkes på OLs siste øvelse, herrestafetten. For hans del avgjør den om han kan sette en tykk strek over hele OL, eller om han kan reise hjem fra Sotsji med en, aller helst håndfast, motivasjon for resten av sesongen. 

– Det vil være en enorm forskjell for meg om jeg kan dra hjem herfra med en følelse av å ha bidratt. Det er ofte det siste du husker best, så stafetten kan rette opp mye.  

Tirsdag kjørte han en hardøkt sammen med reservene Lars Berger og Vetle Sjaastad Christiansen. Den har gitt godfølelsen tilbake.

– Jeg får til å gjøre litt mer som jeg ønsker i bakkene her nå. Kroppen svarer bedre når jeg vil gå til. Og smilet sitter litt løsere igjen. 

Skal analysere

Høydeopplegget i forkant skal nå analyseres ned til minste detalj. 

 – Å feile har gitt meg motivasjon til å finne nøkkelen til å prestere i høyden, så jeg ble nesten skuffa da jeg så at det er fem år til neste høydemesterskap, sier han. 

 – Enten har jeg hatt for mye eller for lite høydetrening. Jeg kjørte noe midt i mellom Emil og Ole Einar, begge de lyktes og jeg dreit meg ut, så jeg må se på hva jeg har gjort feil. Laget har ikke mislyktes, men jeg har mislyktes.