– Det er som noen stikker hull på en ballong

Superskuffet Nina Løseth kjørte ut i OL-slalåmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji/Bergen (TV 2 Sporten): Nina Løseth (24) kjørte ut i den første omgangen, og dermed ble det et kortvarig OL-eventyr i Sotsjis slalåmløype.

– Jeg er forferdelig skuffet, jeg skal ikke lyve og si det går bra. Jeg ble hektet, det skjedde så fort. Jeg følte jeg kom igang de tre første portene, så kom jeg litt bak. Jeg  var litt i ubalanse innimellom, og så skjer det at man går in for tidlig uten at det er planlagt. Da havner skien på feil side av porten. Jeg følte aldri at jeg kom helt igang. Jeg er superskuffet, skikkelig skuffet er jeg, sier Løseth til TV 2.

– Hva tenkte du da så «oi, dette gikk ikke?»

 Da er det over. Det er som om noen stikker hull på en ballong. Nå er det fire år til neste gang, men jeg har mye annet å se frem mot. Jeg må fokusere på å gjøre det bra resten av sesongen, så jeg får avslutte skikkelig bra. Også er det VM neste år, sier Løseth.

– Av og til tviler jeg på meg selv

Da satser hun på å gå inn i mesterskapet med mer selvtillit.

 Jeg må lære meg å gå inn med hodet høyt hevet i mesterskap, og vite at det jeg gjør er bra nok. Av og til kan jeg slite litt med å tvile litt på meg selv, så det er alltid noe å jobbe med, sier Løseth, som også tar med seg noe positivt fra fredagens slalåm.

 Jeg var veldig rolig på start, jeg likte måten spenningsnivået mitt var. Derfor hadde jeg en veldig god følelse i dag, jeg følte meg veldig bra på oppvarmingen. Men jeg klarte ikke å gjøre helt det samme i rennløypa. Snøen er litt annerledes og det er satt litt mer sving i løypen, men jeg tar med meg hvordan jeg følte meg på start, sier hun.

Shiffrin i ledelsen

Forhåndsfavoritt Mikaela Shiffrin leder slalåmen etter første omgang, nesten et halvsekund foran Maria Riesch. Tina Maze ligger på tredjeplass. 

Lillesøster Mona Løseth (22) ligger i skrivende stund på en 21. plass, men er hele fire sekunder og to tideler Shiffrin.

 Jeg er ikke noe fornøyd med den omgangen. Man må kjempe seg fra start til mål. Det var tøffe forhold og en tøff løype, sier hun til TV 2.