Marte Høie Gjefsen mangler penger for å fullføre sesongen etter OL-nedtur

- Per dags dato ser det litt dårlig ut. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OL var konkurransen som skulle bringe inn sårt tiltrengte bonus- og sponsorkroner for skikross-kjører Marte Høie Gjefsen (24).

Slik gikk det ikke. Hun røk ut i åttedelsfinalen i dagens konkurranse, til tross for en oppløftende femteplass i den innledende runden. 

Nå er hun ikke sikker på om hun har nok penger til å fullføre sesongen, eller i det hele tatt holde liv i karrieren. 

- Det ligger ikke akkurat godt an med det økonomiske. Det hadde nok hjulpet mye hvis jeg hadde gjort det bedre i dag, men jeg får bare ta det som det kommer, sier Høie Gjefsen til TV 2 etter målgang. 

MANGLER PENGER: Marte Høie Gjefsen .
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
MANGLER PENGER: Marte Høie Gjefsen . Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300

- Kan det hende at du ikke kan kjøre resten av rennene denne sesongen?

- Per dags dato ser det jo litt dårlig ut, men jeg håper jeg kommer på noe, innrømmer hun. 

Står uten hovedsponsor

Lillehammer-jenta mottar B-stipend fra Olympiatoppen, noe som tilsvarer 70.000 kroner pr sesong. Utover det står det dårlig til med sponsorinntektene, og hun står i tillegg uten hovedsponsor. 

Store deler av reisebudsjettet kommer fra egen lomme, men siden det er OL-sesong valgte å Høie Gjefsen å satse på trening fremfor jobb i sesongoppkjøringen. Derfor er det ikke mye igjen nå når hun mislyktes i det store målet. 

- Jeg kan sikkert ordne meg noen sponsorer hvis jeg løper naken opp Karl Johan eller noe, men det er liksom ikke helt meg. Jeg har lyst til å bli anerkjent for den sporten jeg driver med, understreker hun. 

24-åringen håper sponsorer likevel ser potensialet av det hun leverte i Sostji, og vil bidra til at hun kan fortsette skikarrieren. 

- Jeg har jo lyst til å kjøre på ski, og jeg føler ikke at jeg fikk vist hva jeg er god for i dag. Jeg føler jeg har mer å bevise både overfor meg selv, og alle andre egentlig, sier Høie Gjefsen.  

X Games-seier ble nedtur

I 2012 vant hun den prestisjetunge konkurransen X Games i USA, men det hun trodde skulle bli et stort steg for karrieren viste seg å ikke bli det 24-åringen hadde håpet på. 

- Det stod litt om det den dagen det skjedde, men da vi kom hjem til Norge var det ingenting mer om det. Sponsorene uteble, og jeg lever fortsatt på noe av pengene fra den gangen, fortalte Gjefsen til TV 2 i høst. 

Nå håper hun flere har fått sansen for idretten, der Norge tok to medaljer i Vancouver ved sølvet til Hedda Berntsen og bronsen til Audun Grønvold. 

- Jeg tror vi kan komme sterkere tilbake, og jeg håper flere har fått øynene litt mer opp for skicross etter OL, avslutter Gjefsen.