Raser etter at NHL-stjerne ble skadet i OL

– Kommer IOC til å refundere sesongkortene til supporterne nå? Det er en vits!

Direktør i NHL-klubben New York Islanders, Gareth Snow, raser mot Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at laget store stjerne - John Tavares - ble skadet under lekene i Sotsji.

– En vits
– Kommer IIHF eller IOC til å refundere sesongkortene til supporterne våre nå? Det er en vits. De vil ha alle fordelene av å ha NHL-spillerne i OL og de ønsker ikke å betale når vår beste spiller blir skadet, sier Snow ifølge Newsday.

23-åringens leddbånd og menisk røk i Canadas kvartfinale mot Latvia. Nå er sesongen over for NHLs tredje mestproduserende spiller.

Tavares står med solide 66 poeng på 59 kamper - kun Sidney Crosby og Ryan Getzlaf har bedre statistikk i verdens beste hockeyliga.

Snow liker dårlig at det er NHL-klubbene som må «betale prisen» for spillere som blir skadet i OL. Tavares skal nå opereres og er ikke ventet å være tilbake i spill før september.

– Det er nok den største grunnen til at NHL-spillere ikke burde delta i OL. Det burde bare være amatører. Det kunne skjedd hvem som helst, tilfeldigvis skjedde det med vår beste spiller. Mange betaler for å se John spille. Det ville ikke betydd noe dersom vi var ti poeng over en plass i sluttspillet. Vi mistet vår beste spiller og han var ikke en gang skadet da han spilte for oss, sier Snow.

Flere skadet i OL
Islanders har for øyeblikket 12 poeng opp til en sluttspillsplass. Skaden på lagets beste spiller styrker nok ikke sjansene for å avansere fra grunnserien. Han blir værende i Sotsji sammen med det kanadiske landslaget som møter USA til semifinale fredag. 

Tavares er ikke den eneste NHL-spilleren som har pådratt seg en skade i OL. Aleksander Barkov (Florida Panthers), Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings) og Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers) har pådratt seg skader i Russland. Zuccarellos trener i Rangers, Alain Vigneault ville ikke spekulere i hvor alvorlig skadet til nordmannen var da han møtte media i går.

– Hvert fjerde år har spillerne muligheten til å representere landet sitt. Skadene er noe som følger sporten. Det er uheldig at det skjedde med Mats. Forhåpentligvis vil det ikke være så lenge, sier Vigneault.

I følge AP misliker flere NHL-eier den nåværende situasjonen. De liker dårlig at det blir en pause på to-tre uker i ligaen hvert fjerde år.