Ida Elise Broch: – Jeg våkner av at kniver faller ned på kjøkkenet

Skuespilleren er ikke den eneste i «Det tredje øyet» som tror på overnaturlige krefter.

Mandag er det premiere på TV 2s nye krimserie «Det tredje øyet». Serien handler om politimannen Viggo Lust som opplever at datteren Christina forsvinner sporløst.

Etter nesten fem år begynner datteren å hjemsøke drømmene hans, og hun viser han spor som gjør at han klarer å finne løsningen på flere kriminalgåter. Kanskje kan de overnaturlige drømmene hans også bidra til å finne Christina.

Den trauste politimannen må innse at det kanskje finnes mer enn det som kan forklares med bevis. På seriens festpremiere kan skuespillerne fortelle at de er åpne for at det finnes unaturlige krefter. 

– Det er mange ting som ikke kan bli forklart. Livet er en hemmelighet. Jeg har noen greier som skjer på kjøkkenet mitt. Jeg våkner av at ting faller ned på gulvet, kniver og sånt. Det er sant! Det kan sikkert forklares med noe, men det er mystisk. Det skjer ganske ofte, forteller hovedrolleinnehaver Ida Elise Broch.

– Det hender også at jeg tenker på en person, og så plutselig står han der! sier hun.

Skuespillerne på den røde løperen på «Det tredje øyet» sin festpremiere. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella.
Skuespillerne på den røde løperen på «Det tredje øyet» sin festpremiere. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella.

Var «sanndrømt»

Ida Elise Broch, Marte Engebrigtsen og Trine Wiggen på premieren til «Det tredje øyet». Foto: Tor Gunnar Berland/Stella
Ida Elise Broch, Marte Engebrigtsen og Trine Wiggen på premieren til «Det tredje øyet». Foto: Tor Gunnar Berland/Stella

Hovedrolleinnehaver Kyrre Haugen Sydness spiller politimannen Viggo Lust, og han tror ikke det finnes noe «tredje øye».

– Jeg tror ikke det finnes sånn rent bokstavlig. Men det er et uttrykk for noe som handler om det underbevisste. Det er ikke uten grunn at slike ord finnes i ordforrådet vårt. Man kan tenke på en person, og så ringer personen. Noe er det der, sier han.

Også Marte Engebrigtsen, som spiller Christinas mamma, en rolle som må gjennomgå mye fælt i serien, tror det finnes noe vi ikke kan beskrive.

– Hvis det skulle være så enkelt at vi ser det vi ser og vet det vi vet… Det går liksom ikke opp. Jeg tror absolutt det finnes ting som ikke blir bevist, sier hun.

Hun forteller at hun selv har opplevd å være «sanndrømt»:

– Jeg drømte at en venninne var gravid, og så var hun det. Det handler om fornemmelser, ting man plukker opp. Jeg tror det egentlig er helt naturlig, sier hun.

– Så huldra på fjellet

– Jeg har tro på at det er mer mellom himmel og jord enn vi tror. Jeg tror det er mulig å få en slags kontakt med det. Jeg tror det er mye informasjon i oss som man ikke ser bevisst, så hvis man evner å se det og få kontakt med seg selv, så kanskje man vet mer enn man tror, mener skuespiller Endre Hellestveit, som spiller politimann i serien.

– Jeg tror at man noen ganger kan fornemme hva som vil skje, og at noen kan dette mer enn andre, sier Ingar Helge Gimle, som også spiller politimann i serien.

Selv mener han å ha sett overnaturlige skikkelser flere ganger:

– Jeg tror jeg har sett Huldra en gang oppe på fjellet. Jeg så en skikkelse som kom mot meg over myra, og da tenkte jeg at nå ser jeg inn i noe annet her. Huldra var vakker, med lyst hår og brune øyne, sier han.

– Så mannen med ljåen i åker

– En gang så jeg mannen med ljåen midt ute i en åker, det var en mann med en stor hette. Men da tror jeg det var noen som fleipa med meg, altså, sier Gimle. 

Trine Wiggen, politisjef i serien, mener unaturlige ting rett og slett er ganske så naturlig.

– Folk med såkalte overnaturlige evner har kanskje bare ekstremt god observasjonsevne eller innlevelsesevne, sier hun.

«Det tredje øyet» har premiere mandag kl. 21.40. Serien har allerede blitt solgt til både Danmark og Sverige.

Se de aller første scenene fra serien – slik starter marerittet:

 

 

 

Populære klipp på TV2.no:

Vis flere