Tottenham tapte for gamletreneren

Juande Ramos' Dnipro med overtak etter første 16-delsfinale i europaligaen.

TAP: Etienne Capoue og Tottenham slet borte mot Dnipro. Foto: AFP PHOTO/ ANATOLII STEPANOV

Dnipro - Tottenham 1-0:

I 2008 fikk Juande Ramos sparken som Tottenham-manager etter en katastrofal start på sesongen. Torsdag kunne han le sist da Dnipro slo Spurs 1-0 i europaligaen.

0-1 er uansett ikke det verste utgangspunktet Tottenham kunne fått i det første av to oppgjør i 16-delsfinalen av mesterligaen, men seieren gir i det minste Dnipro håp før returen i London neste uke.

Avgjørelsen falt da det var spilt 80 minutter.

Da lagde Jan Vertonghen straffespark, og Jevgen Konopljanka - som var nær en Liverpool-overgang i januar - ekspederte det i mål via stolpen.

Før det hadde hjemmelaget hatt mange sjanser til å ta ledelsen, og målet var fortjent. Mot slutten var Tottenham veldig nær en utligning, men klarte ikke å få ballen i nettet.

For trener Ramos var det en spesiell kamp. Han var Tottenham-manager fra 2007 til 2008 og vant ligacupen med klubben. Likevel fikk han sparken noen måneder senere etter at klubben fikk en elendig start på 2008/09-sesongen.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste/resultater | Statistikk

Godt utgangspunkt for Juve

Juventus skaffet seg selv et godt utgangspunkt før bortemøtet med Trabzonspor i europaligaen da de slo det tyrkiske laget 2-0 i Torino torsdag.

De regjerende italienske mesterne ledet lenge 1-0 etter Pablo Osvaldos scoring etter 16 minutter, og det ville vært et litt skuffende utgangspunkt å ta med seg til bortemøtet med den tyrkiske klubben.

Juventus kontrollerte kampen fra første minutt, men måtte vente helt til overtiden før de drepte kampen.

Da satt Paul Pogba inn 2-0 etter en glimrende pasning av Carlos Tevez. Målet kom bare minuttet etter at nettopp Pogba hadde skutt i stolpen. Det andre målet var helt tydelig en lettelse for hjemmelagets spillere.

I annen omgang satt Olcan Odin inn det bortelaget trodde var utligningen fra kloss hold, men linjemannen vinket for at ballen hadde vært ute før innlegget ble slått. TV-bildene viste at det var en tvilsom avgjørelse.

Europaligaen er uansett ikke det Juventus prioriterer høyest denne sesongen. De er med fordi de bare ble nummer tre i sin gruppe i mesterligaen, og det viktigste for dem er nå å forsvare den klare ledelsen de har i Serie A.

Tap for Fellah og Lekven

Både Mohammed Fellah og Magnus Lekven spilte fra start da Esbjerg tapte 1-3 mot Fiorentina i europaligaen 16-delsfinale torsdag.

Fellah ble i starten av februar endelig klarert for spill i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), etter at Esbjerg hadde glemt å føre nordmannen opp på listen over registrerte spillere. Han ble gitt en startplass i sammen med landsmann Lekven til Fiorentina-møtet.

Allerede etter åtte minutter markerte italienerne sitt nærvær på det danske gresset. Alessandro Matri ordnet 1-0. Like etterpå svarte nysignerte Martin Pusic, som kom fra Brann, med utligningen.

Derfra og ut virket det som om Fiorentina hadde kontroll på både Fellah, Lekven og de andre Esbjerg-spillerne. Før pause ordnet Josip Ilicic og Alberto Aquilani 3-1. Lekven ble for øvrig byttet ut med snaue tjue minutter igjen.

Mushaga Bakenga spiller også for Esbjerg, men fikk ikke sjansen mot Fiorentina.

Italienerne har et meget godt utgangspunkt før returmøtet hjemme. (©NTB)