Gullvinneren trøster Aksel: – Han kommer tilbake i neste OL 

Ted Ligety synes det er trist at hans norske kamerat måtte forlate OL uten medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji/Bergen (TV 2): Ted Ligety innfridde som favoritt og tok et suverent OL-gull i storslalåm. Torsdag kveld fikk han sin fortjente medalje rundt halsen. Etter medaljeseremonien i Sotsji benyttet amerikaneren til å sende noen trøstende ord til sin norske konkurrent og kamerat, Aksel Lund Svindal.

– Jeg føler virkelig med Aksel. Han er en god venn av meg, og også en fantastisk skiløper og mester. Han hadde et utrolig bra OL i Vancouver, et fantastisk VM i fjor og ligger godt an til å vinne verdenscupen sammenlagt i år. Det er trist at han ikke klarte å ta en medalje, sier han til TV 2.

– Aksel kommer tilbake

Ligety understreker likevel én ting:

– Han kommer tilbake i neste OL. Det er jeg sikker på. Han har et utrolig konkurranseinstinkt og er av de tøffeste gutta. Han vil slå tilbake og ha suksess etter dette, både i mesterskap og verdenscupen. Han blir vanskelig å slå, sier amerikaneren.

Ordene kommer nok godt med, for Lund Svindal fikk ingen god opplevelse i Russland. Det begynte med en sur 4. plass på utforen, før det ble 8. plass i superkombinasjonen og 7. plass i Super-G.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

Lund Svindal måtte reise hjem

Mandag ble det kjent at Lund Svindal droppet storslalåm og reiste hjem til Norge. Veteranen hadde slitt med allergiplager og var forståelig nok skuffet.

– Alt i alt er det et kjipt mesterskap for min del. Det er ikke noe å legge skjul på. Jeg er selvfølgelig skuffet. Men man må se på det positive, nemlig at jeg har rå lagkamerater som ikke bare har reddet det, men har gjort det til et veldig bra mesterskap for alpint, sa han til TV 2.

I vinter-OL i Vancouver for fire år siden tok Lund Svindal gull i super G, sølv i utfor og bronse i storslalåm. Nordmannen viste strålende form også før OL og lå helt i tet i verdenscupen sammenlagt med 897 poeng.

TRØSTER KOMPISEN: – Han kommer tilbake, sier Ted Ligety (til venstre) om Aksel Lund Svindal. Foto: Scanpix (montasje)
TRØSTER KOMPISEN: – Han kommer tilbake, sier Ted Ligety (til venstre) om Aksel Lund Svindal. Foto: Scanpix (montasje)