ENGASJERT LEGENDE: Bent Svele mener Ulrik Wilbek hadde vært et scoop dersom dansken er interessert i å bli norsk landslagssjef. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
ENGASJERT LEGENDE: Bent Svele mener Ulrik Wilbek hadde vært et scoop dersom dansken er interessert i å bli norsk landslagssjef. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND

Wilbek hemmelighetsfull om Norge-jobben

– Hvis Wilbek åpner for Norge, er det et scoop.

Danmarks tidligere suksesstrener Ulrik Wilbek vil ikke stenge døren helt for Norge. 

– Hvis jeg hadde åpnet for å ta jobben, ville jeg uansett ikke sagt det til deg, sier den populære dansken til TV 2 og ler. 

Han har hatt enorm suksess både med de danske håndballherrene og -damene. Etter EM på hjemmebane i januar sluttet han. Senere i år starter han i ny jobb som sportssjef i det danske håndballforbundet. 

Wilbek mener Norge først og fremst bør tenke norsk nå som Robert Hedin er ferdig. 

 Nå bør man finne en norsk trener, som man må ha tålmodighet med. Dere har noen unge spillere, men det vil ta tid å få dem frem. Og det vil ta tid å skape et lag som kan kjempe i toppen. I tillegg bør det være en trener som lager en rød tråd i arbeidet med herrehåndballen, sier han. 

– Har du noen navn som kunne vært aktuelle for jobben?

– Nei, jeg vil ikke blande meg inn i det. Men om forbundet ringer, så skal jeg svare dem. 

26. januar ledet han Danmark til sølv i EM. Dette var hans 13. medalje som landslagssjef for de rød-hvite. For det norske landslaget ble det samme mesterskapet en stor nedtur da man røk ut før mellomspillet startet. 

– Hva om Norge lokker deg med masse oljepenger?

– Hehe! Hvis man ikke finner en norsk trener, så får vi se, svarer Wilbek med et smil – og legger til: 

– Jeg sluttet som landslagssjef fordi det ble for hardt. Men det er klart; dette er jo en annen jobb enn den jeg hadde i Danmark. Her er det ikke alle som forventer at man skal ta gull i alle mesterskap. 

– En trenerlegende

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, er mer enn fornøyd med at Wilbek gir oss lillefingeren. 

– Hvis Wilbek åpner for Norge, er det et scoop. Det ser du på resultatene. Han er rett og slett en trenerlegende. 

– Tror du det er realistisk at han kan ende som norsk landslagssjef?

– Inntil han lukker døra, er det realistisk. Dette vil være en ny og annerledes utfordring for ham. Her er presset mindre enn i Danmark. Så lenge han ikke er kategorisk og sier nei, så bør Norges Håndballforbund sette seg på flyet. Umiddelbart, svarer Svele. 

Norges Håndballforbund skal i løpet av den kommende uka finne en trener som kan lede landslaget til sommeren. Da venter VM-play-off mot Østerrike, som vil avgjøre om Kristian Kjelling og co får delta i Qatar i januar. 

Parallelt med å finne en kortsiktig løsning jobbes det med en langsiktig trenerløsning. Generalsekretær Erik Langerud vil ikke ut med navn, men Christian Berge og Glenn Solberg er trolig aktuelle kandidater til å ta over med en gang og lede samlingen med de hjemlige landslagsspillerne 3. mars.