– Utrolig heldig som får lov til å stå her med disse menneskene

Skiskyttersensasjonen Tiril Eckhoff gliste bredt etter å ha fått sitt første OL-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji/Bergen (TV 2): Norges lag som tok gull på blandet stafett i skiskyting fikk sine gullmedaljer torsdag ettermiddag.

Den som antagelig gliste aller bredest var OL-overraskelsen Tiril Eckhoff, som fikk sitt første OL-gull. Fossum-jenta sikret seg OL-bronse på fellesstarten tidligere i uka, men leverte et gulløp i onsdagens blandet stafett.

– Håper det skjer igjen

Etter medaljeseremonien i Sotsji var ungjenta overlykkelig.

– Det er spesielt og kult å få oppleve dette. Forhåpentligvis skjer det igjen. Dette var gøy, sier hun til TV 2 med sitt karakteristiske smil og latter.

Eckhoff følte seg veldig privilegert som kunne gå øverst på seierspallen med både skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, skiskytterprinsen Emil Hegle Svendsen og den norske skiskytterdronninga Tora Berger.

– Det var helt rått. Jeg er utrolig heldig som får lov til å stå her med disse menneskene, sier hun.

At det var den danske kronprinsen som delte ut gullmedaljene la heller ingen demper på lykkefølelsen.

– Jeg fikk en klem av kronprinsen av Danmark, da, sier hun og ler.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

– Mer artig å vinne med laget

For Eckhoff var seremonien hennes første tur øverst på seierspallen. For Berger, Bjørndalen og Hegle Svendsen føyde det seg imidlertid inn i rekken av en rekke jubelscener.

Veteranene gleder seg likevel stort over opplevelsen.

– Denne medaljen rager høyt. Det er alltid vanskelig å sammenligne med tidligere gullmedaljer, men det er veldig gøy å vinne med laget. Det var en fantastisk stafett, sier Bjørndalen til TV 2.

Det er Berger helt enig i.

– Det var veldig artig. Opplevelsen er like stor som når man vinner alene. Dette er fantastiske lagkamerater, sier hun og smiler.

Hegle Svendsen påpeker at opplevelsen blir annerledes etter et stafettgull.

– Det er alltid stort å stå alene på toppen. Men det er mer artig å vinne med et lag. Da er det god stemning hele tiden, sier han.

LYKKELIG: Tiril Eckhoff gliste bredt sammen med Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen på seierspallen i Sotsji torsdag kveld. Foto: Scanpix
LYKKELIG: Tiril Eckhoff gliste bredt sammen med Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen på seierspallen i Sotsji torsdag kveld. Foto: Scanpix

Til helga er nye gullmuligheter med stafetter for både herrene og kvinnene. Hos jentene vil laget bestå av Berger, Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland og Fanny Welle-Strand Horn. Sistnevnte er kommet inn i stedet for Synnøve Solemdal, som fortsatt sliter med sykdom.