STIGMATISERENDE: Kommunestyrerepresentant i Målselv, Yngve Hagensen (Frp) mener det ikke er opp til kommunen om røykere skal ta seg en blås i arbeidstiden. Foto: Privat
STIGMATISERENDE: Kommunestyrerepresentant i Målselv, Yngve Hagensen (Frp) mener det ikke er opp til kommunen om røykere skal ta seg en blås i arbeidstiden. Foto: Privat

Kommunen stemte for totalt røykeforbud - også i lunsjen

Kommunestyret i Målselv har vedtatt at de ansatte ikke kan røyke i arbeidstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i Målselv kommune, som har slagordet «mulighetslandet», står i fare for å miste muligheten til å røyke i arbeidstiden. Det ble besluttet av kommunestyret torsdag. 

I et forslag fra arbeidsmiljøutvalget, som rådmannen i kommunen støttet, skulle også snus forbys, men dette ble brått ikke en del av forslaget kommunens utvalgte stemte over.

– Lovlige produkter

Resultatet ble at kommunestyret altså gikk inn for å forby røyking i arbeidstiden for de ansatte, med 13 mot elleve stemmer. Nestleder i Målselv Frp, Yngve Hagensen, mener vedtaket er lovstridig. 

– De tok ut snus av forslaget, men røykerne står igjen selv om dette er to helt lovlige produkter, sier Hagensen til TV 2. 

Han mener lovverket sier noe helt annet, og Frp kommer nå til å be om en lovlighetskontroll hos fylkesmannen.

– Jeg er skuffet over at det er nødvendig, men regner med at det får samme utfall som et lignende forslag fra Nordland i 2012. Det er røykeloven som regulerer røyking, påpeker Hagensen.

Dersom vedtaket blir godkjent, vil det være forbudt for kommunalt ansatte å røyke i arbeidstiden fra 1. september. Siden de har betalt lunsj, gjelder forbudet også i pausen.

FOR: Steffen Jakobsen (Ap) fremmet forslaget om røykeforbud. Foto: Svein Lian / TV 2
FOR: Steffen Jakobsen (Ap) fremmet forslaget om røykeforbud. Foto: Svein Lian / TV 2

Spent på virkningene

Steffen Jakobsen (Ap) fremmet forslaget, og er godt fornøyd med vedtaket i kommunestyret.

– Det er flott at det gikk gjennom, og det blir spennende å se hva slags virkninger det vil ha.

Han er blant annet spent om om de vil se positive tendenser i form av blant annet helsevirkninger i tiden fremover.

– Jo flere som slutter å røyke, jo sunnere blir de, og de blir samtidig gode forbilder, påpeker Jakobsen.

At Frp vil ha en lovlighetskontroll av vedtaket tar han med knusende ro. 

– Det ønsker jeg velkommen, og det er deres demokratiske rett å gjøre. 

Han påpeker samtidig at det kommer nye lovverk før reglene settes i verk, og at mye har endret seg siden forslaget i Nordland i 2012. 

 

Galt å si nei til ansattes ønsker

– Vi har valgt å se på dette fordi vi mener at en tobakksfri arbeidsplass er riktig vei å gå med tanke på folkehelsen, men vi avventer et forslag om snusforbud til det er avklart om det er lovstridig, sa Steffen Jakobsen (Ap) til TV 2 i forkant av kommunestyremøtet. 

Han påpeker at det er de ansatte som har vært positive til røykeforbudet, men at flere har vært skeptiske til et forbud mot snus. De vil nå se på resultatet av  prosjektet «Røykfrie Arbeidsplasser».

– Vi vet også at flere røykere bruker snus som et middel for å slutte, og vi modererer oss derfor inntil videre med tanke på et snusforbud. I tillegg er ikke snusbruk til den største sjenansen for andre.

– Innskrenker en rett man har

Hagensen mener derimot at et forbud uansett er stigmatiserende, og at det ikke er kommunens oppgave å få de ansatte til å slukke å røyke. 

– Det innskrenker den retten man har til å røyke. Kommunen kan i stede legge til rette for at ansatte kan røyke uten å være til sjenanse for noen, og motivere til å slutte, sier Hagensen. 

Hagensen går ikke med på at dette er et forbud som alle de ansatte selv ønsker seg. 

– Det spørs hvilke ansatte du spør. Den siste uken har vi sett flere eksempler i media på kommuneansatte som ikke ønsker seg et slikt forbud.