NORSK GULL: Kjetil
Jansrud fikk gull under Super-G. Amerikaneren Bode Miller fikk bronse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NORSK GULL: Kjetil Jansrud fikk gull under Super-G. Amerikaneren Bode Miller fikk bronse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

ELLEVILT AMBASSADØR-VEDDEMÅL: Norge vedder ett kilo torsk på gullfangst i Sotsji

Norges ambassadør Kåre R. Aas og USAs ambassade i Oslo satser torsk og pizza i det elleville twitter-veddemålet om hvem som tar flest OL-gull i Sotsji. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På søndag slukkes den olympiske ilden i Sotsji. Mens norske og amerikanske idrettsutøvere konkurrerer i løypene, utspiller det seg nå et politisk spill i spillet. 

Norges ambassadør til USA, Kåre R. Aas, utfordrer nå den amerikanske ambassaden i Oslo til et veddemål på Twitter. 

Torsk og pizza

Mens det tidligere ble kjent at Petter Northug har veddet penger på poker under OL, konkurrerer den norske om amerikanske ambassaden nå om fisk og pizza. 

Aas har veddet en kilo norsk torsk mot en klassisk New York-pizza på at Norge tar flere gullmedaljer under lekene. Det vennlige veddemålet ble godt mottatt av den amerikanske ambassaden. 

– Ha i bakhodet at fancy curlingbukser ikke automatisk gir dere gull i Sotsji. Vi er bare to bak dere, svarer den amerikanske ambassaden på veddemålet. 

Få med deg alt fra OL i TV 2s livesenter. 

Hvem som vinner torsk eller pizza avgjøres når de siste øvelsene avsluttes søndag. 

Selv om Norge foreløpig leder gulljakten, har ikke amerikanerne gitt opp håpet. Marit Andersen hos den amerikanske ambassaden sier at det gjenstår flere øvelser hvor USA kan ta innpå. 

– De amerikanske hockeyjentene møter Canada i finalen i kveld, og USA har også gode medaljesjanser i  både kunstløp og bob.  Og disse øvelsene rammes sjelden av smørebom, så vi anser sjansene våre som gode! Men hvis vi skulle tape, vil vi selvfølgelig tilby nordmennene en valgfri pizza fra en av Washington DCs utmerkede pizzeriaer, sier hun til TV 2.  

Også hos nordmennene er troen på seier god. Ambassadør Kåre R. Aas sier til TV 2 at de er sikre på at Norge har det som skal til for å vinne flere medaljer under OL, og tror det vil være nok til å overgå den amerikanske medaljejakten. 

– Skulle vi mot formodning tape veddemålet, vil vi overrekke den amerikanske ambassaden i Oslo en norsk torsk – også den i gullklassen når det  gjelder kvalitet og sunn mat, sier han til TV 2. 

Norge har ti gull, fire sølv og syv bronse, mens USA har syv gull, fem sølv og 11 bronse. Se hele oversikten her.