Feststemning: Michael Grabner, Michael Raffl og Thomas Vanek var i festhumør mot Norge, men festen stoppet ikke der. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
Feststemning: Michael Grabner, Michael Raffl og Thomas Vanek var i festhumør mot Norge, men festen stoppet ikke der. Foto: REUTERS/Grigory Dukor

Hockeystjerner i fylleskandale etter Norge-slakt

Østerrikske spillere gikk på fylla 36 timer før «historiens viktigste kamp». 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Østerrikes ishockeylag lekte med Norge søndags morgen, skal spillerne ha unnet seg en real fest for å feire at de var ferdige med gruppespillet.

Ifølge Aftonbladet melder flere østerrikske medier at noen av spillerne festet helt til klokken seks den påfølgende morgenen. Spillerne skal ha vært så beruset at de så vidt kunne prate.

Dette til tross for at de skulle møte Slovenia i en viktig playoff-kamp om en plass i kvartfinalen to dager senere.

Brøt alkoholforbud
Under de olympiske lekene var det en nulltoleranse for alkohol i den østerrikske troppen, noe som var kjent for spillerne. Ledelsen er derfor skuffet over lagkaptein Thomas Vanek.

SVIKTET: Thomas Vanek, her i duell med Norges Henrik Ødegaard, er i hardt vær med presidenten i Østerrikes hockeyforbund. Foto: REUTERS/Mark Blinch
SVIKTET: Thomas Vanek, her i duell med Norges Henrik Ødegaard, er i hardt vær med presidenten i Østerrikes hockeyforbund. Foto: REUTERS/Mark Blinch

– Vanek ble valgt som kaptein for å være en erfaren leder, men det gikk åpenbart galt. Vi hadde klare regler for at de som ikke oppfører seg blir sendt hjem umiddelbart. Alle visste også at i OL var det nulltoleranse for alkohol, sier Dieter Kalt, president i det østerrikske hockeyforbundet.

Trener Manny Viveiros slet med å forstå hva som skyldtes den svake innsatsen til Ørsterrike i kampen mot Slovenia, en kamp han mener var den viktigste kampen i landslagets historie.

– Jeg hadde ingen anelse om dette. Jeg ble sjokkert da jeg hørte det. Vi visste at spillerne ville dra dit (Østerrikes Hus) og spise middag, men det var planlagt at de skulle returnere til rommene sine umiddelbart etterpå, sier 48-åringen.

Får konsekvenser
I en pressemelding beklager NHL-stjernene Thomas Vanek (New York Islanders), Michael Grabner (New York Islanders) og Michael Raffl (Philadelphia Flyers) for den uprofesjonelle oppførselen sin - bare én og en halv dag før kampen mot Slovenia. 

– Etter seieren besøkte vi «Østerrikes Hus» for en privat feiring, ikke i fellesområdene. Siden det ikke stod noen kamp på programmet mandag ble det litt sent for noen av oss. Vi tror ikke at dette påvirket prestasjonene våre i kampen mot Slovenia. Men vi er klar over at vi er rollemodeller og burde ha flyttet feiringen til etter vår siste kamp i turneringen, skriver de tre spillerne.

Viveiros mener at det «vil bli konsekvenser» for de som var med på festlighetene, og at navnene på de vil bli offentliggjort innen kort tid.