Arsenal med straffebom og utvisning da de fikk tysk leksjon

Arsène Wenger var oppgitt etter Wojciech Szczesnys røde kort og tapet for Bayern.

Arsenal - Bayern München 0-2:

Arsenal fulgte i fotsporene til Manchester City og er på god vei ut av årets Mesterliga. Onsdag kveld ble veien videre svært tøff etter 0-2-tap hjemme for Bayern München i første åttedelsfinale. Og på samme måte som for City, ble en utvisning svært utslagsgivende også for London-laget.

Like før pause ble nemlig keeper Wojciech Szczesny sendt rett ut av kampen da han taklet Arjen Robben rett ned i gresset.

Se situasjonen i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat)!

– Vi hadde fortjent en scoring

JUBEL: Thomas Müller og Bayern sikret seg et glimrende utgangspunkt foran returoppgjøret i München neste måned.
JUBEL: Thomas Müller og Bayern sikret seg et glimrende utgangspunkt foran returoppgjøret i München neste måned.

Arsenal-stopper Per Mertesacker var usikker på om lagkompisen burde fått sin tidligere dusj.

– Jeg så ikke situasjonen så godt. Det var kontakt og han berørte ham, men jeg vet ikke om det var nok til å bli utvist, sier tyskeren til Sky Sports.

Arsenal-manager Arsène Wenger var mer klar i sin uttalelse.

– Det var kontakt og det var en straffe. Men var det virkelig et rødt kort? Jeg har argumentert mot slike situasjoner mange ganger, sier han til Sky Sports.

– I kveld gikk uansett alt mot oss. Vi burde ha ledet med tre mål før de kom seg inn i kampen, sukker Wenger.

RETT UT: Wojciech Szczesny fikk direkte rødt kort etter taklingen av Arjen Robben. Etter det gikk det dårlig for Arsenal. REUTERS/Darren Staples
RETT UT: Wojciech Szczesny fikk direkte rødt kort etter taklingen av Arjen Robben. Etter det gikk det dårlig for Arsenal. REUTERS/Darren Staples

Mertesacker var også skuffet over at Arsenal endte med null i potten.

– Vi hadde fortjent minst en scoring. Men etter utvisningen så ble det vanskelig. Det var en nedtur, men hvis du tenker tilbake på fjorårets kamp her (1-3-tap for Bayern), så var det mye verre. Vi ser frem til neste kamp. Hvorfor kan vi ikke kopiere fjorårets kamp der? Spør han og tenker på 2-0-seieren som nesten sikret avansement til kvartfinalen.

Wenger har heller ikke gitt opp håpet.

– Vi vant på Allianz Arena i fjor. Nå må vi forsøke å gjøre det samme igjen. Man vet aldri hva som kan skje, sier han til Sky Sports.

– Vi gjorde store feil, men lagånden var likevel fantastisk.  Vi viste tidvise kvaliteter, men tapte likevel kampen til slutt, sier Wenger.

Özil med straffebom

Arsenal tok tidlig tak i kampen og gikk svært offensivt ut på Emirates. Kampen var bare åtte minutter gammel da Mesut Özil skaffet rødtrøyene straffespark. Tyskeren selv tok sats ved krittmerket og forsøkte en frekkis. Men forsøket ble ikke vellykket og Manuel Neuner vartet opp med en enkel redning.

Like før pause fikk Arsenal et nytt slag i ansiktet. Toni Kroos spilte inn til Robben i feltet, hvorpå nederlenderen fosset mot mål. Samtidig var Szczesny på vei ut, og kom altfor seint inn i duellen med Bayern-stjernen. Resultatet ble en regelrett nedsabling av Robben og et soleklart rødt kort, i tillegg til straffespark. David Alaba gjorde imidlertid som Özil og dro på seg en straffebom. 

Utvisningen gjorde uansett oppgaven vanskelig for Arsenal. Vel ti minutter inn i 2. omgang utnyttet også Bayern overtaket da Kroos satte inn 1-0 på lekkert vis, etter pasning fra Phillipp Lahm.

Costa sikret Atlético-seier 

To minutter før slutt fulgte Thomas Müller opp med ny scoring. Nok en gang var Lahm tilretteleggeren, og nok en gang var scoringen en fornøyelse å se på.

I kveldens andre Mesterliga-kamp skaffet Atlético Madrid seg en godt utgangspunkt med 1-0-seier borte over Milan. Diego Costa ble - som vanlig - helten for spanjolene, og avgjorde kampen tre minutter før full tid.