– Derfor ruler trønderne OL

Kombinertgutta ikke overrasket over medaljerush for Trøndelag.

SOTSJI (TV 2): Jørgen Graabak (22) og Magnus Moan (30) spurtet inn til dobbelt norsk under gårsdagens kombinert i stor bakke.

Graabak og Moan føyer seg inn i en stadig lenger liste over Sotsji-medaljister fra Trøndelag – på pallen har vi nemlig også sett Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Anders Bardal.

Er det trøndersodden som fører til superkrefter, eller er det trøndergenene som trår i kraft? Ingen av delene, skal vi tro kombinertgutta som onsdag kveld gjester «Senkveld i Sotsji».

– Vi kommer fra et deilig land, da! Det er det som er plassen å gjøre dette på. Vi har et kjempebra miljø på Granåsen. Det er mye kompetanse i Trondheim, sier Moan.

– Og så er det utrolig bra at det har kommet et toppidrettssenter der vi kan treffes og dele erfaringer og prate skit, så det er kjempebra! fortsetter han.

Trøndernes totalpakke

Sølvvinneren er ikke så sikker på at det er de trønderske genene som skal ha ære for antallet pallplasseringer så langt i de russiske lekene.

TRØNDERE PÅ PALLEN: Marit Bjørgen, Jørgen Graabak, Emil Hegle Svendsen, 
Magnus Moan og Anders Bardal har to ting til felles: De har stått på 
pallen under Sotsji-OL. Og de er trøndere. Foto: Ap photo/NTB Scanpix
TRØNDERE PÅ PALLEN: Marit Bjørgen, Jørgen Graabak, Emil Hegle Svendsen, Magnus Moan og Anders Bardal har to ting til felles: De har stått på pallen under Sotsji-OL. Og de er trøndere. Foto: Ap photo/NTB Scanpix

– Jeg tror det er en balansegang mellom utrolig dyktige utøvere og så sitter det et panel med trenere og eksperter som har veldig kompetanse der. Og så er Olympiatoppen selvfølgelig sentralt her. Så det er en totalpakke som er veldig, veldig bra! smiler han.

Gull-Graabak: – Det verker i hele kroppen

Den trønderske totalpakka første altså Graabak havnet øverst på pallen på onsdag. Gullgutten forteller at det har vært en søvnløs natt.

– Det var nok en kombinasjon av lykkerus og verk i hele kroppen. Jeg er ikke helt kvitt melkesyra ennå, heller. Det var bare herlig! I morges hadde jeg fortsatt ikke skjønt helt hva som hadde skjedd. Det var bare utrolig bra, forteller han til «Senkveld i Sotsji».

Når Moan og Graabak ankommer studioet på Russian Seasons hotell, er det ikke lenge siden de endelig fikk de edle metallene rundt halsen.

– Det sank litt inn da jeg fikk nasjonalsangen her i sted, og da jeg fikk medaljen rundt halsen. Da begynte jeg å skjønne hva som hadde skjedd, sier Graabak.

– Overveldende respons

22-åringen, som aldri før har kommet først over målstreken i en internasjonal konkurranse, innrømmer at det har flommet over av gratulasjoner og lykkeønskninger etter seieren.

– Det har vært veldig overveldende! Det har vært fantastisk mye hilsner fra både kjente og ukjent, så det har vært et fantastisk døgn. Mye tekstmeldinger og meldinger på Facebook og overalt, så det har vært veldig bra, smiler gullvinneren i kombinert.

Se «Senkveld i Sotsji» hver kveld klokka 21.40 på TV 2.