BIG I OMAN: Alexander Kristoff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BIG I OMAN: Alexander Kristoff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kristoff vant i Oman: – Deilig å slå tilbake

Nordmannen viste «OL-form» i sjeikeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

-Dette var deilig, sier Katjusja-rytteren Alexander Kristoff til TV 2 på vei tilbake til hotellet etter årets første seier. 

På den andre etappen av Tour of Oman kastet han sykkelen foran Leigh Howard og Tom Boonen – og sikret en knepen seier. 

– Det har ikke gått så bra i sesongåpningen, derfor var det herlig å slå tilbake med en seier, sier Kristoff. 

Stavanger-mannen fikk en vond start på sesongen da han var involvert i to velt i Tour of Qatar i forrige uke – og ble kraftig forslått. Da André Greipel vant gårsdagens etappe i Oman, endte Kristoff på en skuffende 9. plass. 

– At det gikk så dårlig i Qatar var en negativ overraskelse. Jeg ble litt deppet og lurte på om jeg har gjort noe galt i vinter. Nå kan jeg heldigvis glemme de tankene, forteller han. 

26-åringen er glad for at oppløpet i Quriyat ikke var lengre. 

-Det ble en veldig lang spurt for meg. Jeg lå i front de siste 500 meterne. Heldigvis gikk det akkurat, sier han og ler. 

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener denne seieren bærer bud om at noe stort er på gang. Kristoff var Norges desidert beste ryter på våren i fjor. 8. plass i Milano-Sanremo, 4. plass i Flandern Rundt og 9. plass i Paris-Roubaix vekket oppsikt. 

– Denne seieren viser at Kristoff igjen er godt forberedt. Han tar grunntreningsperioden seriøst og får betalt for det nå. Å vinne en etappe i Oman gjør at hans posisjon i laget styrkes, i tillegg vil det gi Alexander selvtillit. Nå slipper han å stresse og jage sesongens første seier, mener Kaggestad. 

– Jeg har kjempetro på Kristoff. Han har vært solid de to siste sesongene og stabiliserer seg på et høyere nivå hvert eneste år. Nå mener jeg han er en outsider til å vinne de store vårklassikerne, legger han til. 

Kristoff føler at han er på rett vei. 

– Dette er selvsagt noe annerledes enn vårklassikerne. Dagens etappe var bare 139 km og gikk i rolig tempo. Likevel er dette positivt. Det er mange av de samme rytterne jeg møter når jeg kommer tilbake til Europa. At jeg slår sterke navn som Boonen, Greipel og Howard viser at jeg har gjort noe riktig i vinter, påpeker Kristoff.