Tyskland la inn protest – kontant avvist

– Hvis jeg tar bronse, skal jeg gi den bort. Vi har ikke fortjent den, sier Petter Northug til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den omdiskuterte episoden i videovinduet over!

Sotsji/Bergen (TV 2): Norge skuffet, men kunne likevel ha endt opp med medalje på sprintstafetten i Sotsji-OL. Tyskland la nemlig lagt inn protest mot Finlands sporvalg i den nest siste svingen før mål.

Nyhetsbyrået AP melder litt etter kl. 14.30 at protesten er avvist. TV-bildene viser også at finnen tar det ledige sporet foran tyskeren. Dermed blir det ingen medalje på Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.

Tysklands presseattache Stefan Schwarzbach bekreftet protesten overfor TV 2. Arrangøren holdt likevel blomsterseremonien uten å endre på rekkefølgen. På de offisielle OL-sidene står resultatene oppført som endelige.

Det gleder Petter Northug.

– Hvis jeg tar bronse, skal jeg gi den bort. Vi har ikke fortjent den, sier Northug til TV 2.

- Hvem får den?

– Jeg legger den ut på finn.de (den tyske versjonen av finn.no. Eksisterer ikke, red.anm.). Jeg har hørt at de har lyst på en medalje, sier Northug lattermildt. 

Tyske Tim Tscharnke gikk overende da han kolliderte med Finlands ankermann Sami Jauhojärvi i nest siste sving. Tyskeren falt lang som han var, og hindret også Russlands Nikita Kriukov. 

Dermed fikk Finland en parademarsj til seier, mens Tyskland havnet helt utenfor pallen.

– Skiene våre var i kontakt med hverandre. Det var litt galskap. Jeg tror det var innenfor reglene og håper juryen også ser det, sier Jauhojärvi etter målgang.

Norsk Pål Golberg er blant løperne som mener finnene bør diskes.

– Nå må det statueres et eksempel snart. Denne var stygg. Foran eller ikke - sånn gjør man det bare ikke, skriver Pål Golberg på Twitter.

TV 2s eksperter er ikke enig med Golberg.

– Jeg blir veldig overrasket om dette ender med diskvalifisering, men den er på kanten, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Skiene krysser hverandre. Dette er en juryavgjørelse, men jeg tror heller ikke det blir noe ut av det her, sier Fredrik Aukland.