Hvem er sterkest av jenter og gutter?

Disse skal konkurrere om tittelen «Det sterkeste kjønn» i nytt TV 2-program.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Stine Eriksen

16 norske kjendiser har vært på Gran Canaria der innspillingen av TV 2s nye storsatsning, «Det sterkeste kjønn», har foregått. Programkonseptet, som opprinnelig er fra Belgia, går ut på at åtte kvinnelige og åtte mannlige kjendiser konkurrerer mot hverandre. I hver episode må én fra det tapende laget reise hjem.

Over telefon fra Syden rapporterte programleder Freddy dos Santos om god stemning på øya.

– Vi er godt i gang med konkurransene. Folk er veldig konkurranseinnstilte, noe som er gøy å se for en gammel idrettsutøver som meg, sier dos Santos til tv2.no.

Bekrefter og avkrefter myter

Kjendisene har bodd sammen i en villa og fikk dermed god tid til å bli godt kjent. I tillegg til konkurransene får TV-seerne se reality-scener fra huset. Hvem er best til å huske handlelisten, hvem rydder og hvem rer opp senger?

– Vi er ute etter å bekrefte og avkrefte myter om at kvinner og menn er egnet til forskjellige ting, forteller dos Santos.

Selv kan ikke programlederen kommer på hvilke «kvinneting» han er god på. Når han beskriver sine sterke og svake sider høres han mest ut som en «klassisk» mann.

– Jeg er dårlig til å planlegge og dårlig på struktur. Skriver jeg lister blir det surr. Men jeg er god på logistikk og jeg får ting til å skje. Selv om alt bare flyter har jeg likevel en slags orden. Alt fra husvask til økonomi, jeg får det gjort, men det blir på måfå, forteller programlederen.

Den verste delen av jobben

I programmet skal deltakerne testes i blant annet multitasking, retningssans, motorik, konsentrasjon og kommunikasjon. Freddy dos Santos gleder seg masse til å finne ut hvem som er best, men gruer seg til en ting:

– Det er kjipt å sende noen hjem. Det er den triste delen av programlederjobben.

«Det sterkeste kjønn» har premiere onsdag 26.februar kl. 20.00 på TV 2.

Disse skal konkurrere om tittelen:

 

Kvinnelaget:

Solveig Gulbrandsen (32), Anne Marie Ottesen (68) , Sandra Lyng Haugen (26), Mimi Blix (22)

Martine Aurdal (35), Brita Møystad Engseth (47), Maria Arredondo (27), Evy Kaaseth Røsten (35)

Herrelaget:

Bjørnar Moxnes (31), Ørnulf Høyer (56), Petter Solberg (39), Erik Mortvedt (30)

Gunnar Greve (31), John Schau (47), Tor Endresen (54), Hans Petter Buraas (38)