Mats Zuccarello vender hjem fra OL uten målpoeng, og med et brudd i venstrehånda. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090
Mats Zuccarello vender hjem fra OL uten målpoeng, og med et brudd i venstrehånda. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090

Zuccarello har brudd i hånden

Mats Zuccarello Aasen vender tilbake til New York Rangers med en bruddskade i venstrehånda, viser nye undersøkelser gjort onsdag.

Sotsji (TV 2): Mats Zuccarello Aasen stod over Norges 0-4-exit fra OL mot Russland med en vond og hoven venstrehånd. Skaden pådro Oslo-gutten seg da han blokkerte et skudd og fikk pucken i hånda i kampen mot Østerrike.

- Ikke komplisert brudd

26-åringen har vært til undersøkelser i dag, de viste at skaden til Rangers' største poengplukker denne sesongen er mer alvorlig enn først antatt.

- Vi tok supplerende røntgenbilder av hånda i dag, og de viste at Mats har et lite brudd i venstrehånden, sier lege Ole Fosse til TV 2.

Etter de første undersøkelsene søndag trodde det medisinske apparatet at det kun var snakk om en trøkk i hånda, men den hovnet opp og ble vondere natt til mandag. Derfor stod han over oppgjøret mot vertsnasjonen i går. 

- Det er ikke komplisert og tar ikke så lang tid å lege, men er vondt. Han følges opp når han drar tilbake til USA på fredag, hvor fort han er tilbake på isen bestemmer de der borte, sier Fosse.

New York Rangers spiller sin første kamp etter oppholdet hjemme mot Chigaco Blackhawkes torsdag 27. februar, fire dager etter OL-finalen.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Zuccarello selv i dag.

- Håper Zucca er okei

Zuccarello Aasens lagkompis i Rangers, Carl Hagelin, gjorde sine to første OL-mål i dagens 5-0-seier over Slovenia i Bolsjoi ishall. De to vennene har hatt kontakt i løpet av mesterskapet.

- Vi har snakket sammen her nede, vi er jo gode kompiser i New York. Han virker å være okei, så jeg håper han er klar til vi er tilbake i Rangers, sier Hagelin til TV 2 etter Slovenia-kampen.

Forhåndsfavoritt Sverige tok seg greit til semifinalen mot overraskelseslaget i formiddagens første kvartfinale etter to svake og én god periode.

40 svake minutter

Svenskene har hatt spillefri siden siste gruppespillskamp lørdag, og virket smårustne i innledningen. Alexander Steen ga "Tre Kronor" ledelsen 1-0 mot slutten av den første perioden, før en målløs midtperiode gjorde at nervene var i ferd med å spre seg i den svenske leiren på tribunen.

I den tredje virket slovenerne sluttkjørte og Sverige scoret tre kjappe mål på ti minuter som avgjorde kampen.

Hagelin gjør sin OL-debut i Sotsji og tegnet seg for de to siste målene.

- Det var utrolig kult, framfor alt å gjøre det i en OL-kvartfinale kjennes godt, sier Hagelin.

- Burde vært matchstraff

25-åringen fikk en høy kølle i ansiktet og måtte sy flere sting i leppa etter kampen mot Sveits, og fikk seg en ny krafttakling i hodehøyde i midtperioden mot Slovenia. Reaksjonen fra dommerne var derimot ikke i tråd med det de svenske journalistene på tribunen ville ha: Matchstraff.

- Jeg fikk en takling mot hodet, det burde vært matchstraff, men det ble det ikke. Jeg våknet litt hvert fall, oppsummerer Hagelin episoden, før han ser fram mot semifinalen fredag.

- Tredje perioden er det vi må ta med oss. I den spilte alle rekkene bra og skapte sjanser, mens de to første periodene ikke var bra nok - det holder ikke i en semifinale.

Fire nuller sprakk

Sverige regnes som en av favorittene til OL-gullet, selv om nøkkelspiller Henrik Sedin måtte melde forfall før mesterskapet, og kaptein Henrik Zetterberg måtte kaste inn håndkleet med ryggprolaps etter åpningskampen mot Tsjekkia.

Mot Slovenia sleit laget lenge, men til slutt fikk hele fire spillere gjort hull på smultringbyllen i målprotokollen.

Både Alexander Steen (St. Louis Blues), Daniel Sedin (Vancouver Canucks), nevnte Hagelin og Loui Eriksson (Boston Bruins) åpnet målkontoen, noe som lover godt før møtet med Russland eller Finland i Bolsjoi fredag.

- Deilig å få et mål

- Det ble litt nervøst, det var godt vi fikk inn en kjapp scoring i tredje periode så vi kunne puste ut litt. Etter det syns jeg vi tok over kampen. Det var deilig å få et mål. Vi spilte bra i tredje periode, sier Eriksson til TV 2.

- Vi må bli tightere og ikke gi vekk så mange gode muligheter for motstanderne i semifinalen, sier han.

Lagkompis Steen hevder laget ikke lot seg stresse av de svake åpningsperiodene.

- Jeg syns vi spilte bra, hadde våre sjanser i første og andre periode uten å ta vare på dem, men det gjorde vi i tredje så det ble en god avslutning på kampen for oss, sier 29-åringen til TV 2.

- Nervøst?

- Nei, vi kan mye bedre, men Henke (Lundqkvist, red.anm) reddet det som kom. Vi har noen knepp igjen i spillet vårt til semifinalen, sier Steen.