Tidligere friidrettsstjerne i ledelse

Lauryn Williams, toppsprinter fra USA, kan være på vei mot OL-gull i bobsleigh. Hun leder halvveis sammen med pilot Elana Meyers.

Williams vant OL-gull på 4 x 100 meter stafett i London-OL for halvannet år siden. Hun har også individuelt OL-sølv på 100 meter fra 2004 og VM-gull på samme distanse i 2005. Hun sluttet med friidrett i fjor etter en skade, men nå bruker hun sine sprintmuskler i starten på bobbanen.

Der kan hun bli første kvinne som vinner OL-gull både i sommer- og vinterleker. Den eneste som har gjort det tidligere er Edward Eagan, som vant boksegull i Antwerpen i 1920 og bobgull i Lake Placid i 1932.

– Jeg har vært nervøs hele dagen, men jeg brukte den energien da vi sto på start. Det er lenge siden jeg hadde den følelsen på friidrettsbanen, sa Williams.

– Jeg merket ikke engang at det regnet. Det kunne regnet, snødd eller vært strålende solskinn, det spilte ingen rolle. Jeg ville bare løpt alt jeg orket for å få fart på sleden vår.

Williams er en av en rekke profilerte friidrettsutøvere som deltar i bobsleigh i Sotsji-OL. På forhånd fikk Lolo Jones, firer på 100 meter hekk i London-OL, mest oppmerksomhet, men hun og pilot Jazmine Fenlator er bare på 11.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2