Bronsevinneren skuffet over Norge

 – De kunne tatt medaljen fra meg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Tirsdag gikk den tradisjonsrike 10 000 meteren på skøyter av stabelen i Sotsji.

Nok en gang dominerte nederlenderne og tok alle tre plassene på seierspallen. Det på en dag hvor ingen norske utøvere stilte til start.

– Skuffende
Akkurat det er noe bronsevinner Bob de Jong reagerer på. De Jong har fra før av olympisk gull, sølv og bronse på distansen, og synes det er overraskende at Norge ikke prioriterer 10 000 meteren.

– Jeg synes det er veldig overraskende at de gir opp før selve løpet. Jeg mener de er veldig bra. Jeg går ikke så fort, og de kunne tatt medaljen fra meg. Dersom du ikke starter så vinner du heller ikke. Og de ga opp før løpet. Jeg forstår det ikke, sier han.

Han mener det er trist for sporten at det for første gang i OL-historien ikke stilte noen norske løpere til start.

– Det er skuffede at vi ikke har noen norske på distanseløpene. De er gode nok til å konkurrere og kunne slått tiden min, sier han.

Koss skeptisk
Skøyeforbundet har de siste dagene fått kritikk etter at det ble kjent at det ikke kom til å stille noen nordmenn på distansen.

TV 2s skøyteekspert Mikael Flygind Larsen uttalte mandag at norges beste løper på distansen, Fredrik van der Horst var forbigått i uttaket.

Også tidligere olympiske mester på distansen, Johann Olav Koss, har uttalt seg kritisk til at van der Horst sitter hjemme.

Men Koss tror også Norge hadde hatt medaljesjanser om de hadde stilt med løpere som er med i troppen.

– Jeg tror både Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen kunne hatt sjanse på bronse. Fantastisk nederlandsk dominans. Gratulerer, Nederland, skriver han på Twitter.