– Får litt vondt av Petter

Pappa Northug er på plass i Sotsji for å støtte sønnen. 

Petter Northug har så langt mislyktes i OL. Fram til nå har pappa John Northug fulgt lekene hjemme fra godstolen, og det har ikke vært optimalt.  

– Det er vel åpenbart at det ikke har startet som forventet, sier pappa Northug, som ankom OL-byen Sotsji mandag kveld. 

Tirsdag kveld er John Northug gjest hos Thomas og Harald i «Senkveld i Sotsji», der han meddeler at han håper han og konen May Northug kan bringe med seg litt hell og lykke til sønnen. 

Les også: Petter Northug får Snåsa-hjelp

Tøff medieoppmerksomhet

Petter Northug får mye oppmerksomhet i pressen og John Northug innrømmer at all medieoppmerksomheten til tider er tøff for dem som foreldre. 

– Når Petter tar på seg entertainerrollen og smeller av i hytt og gevær får mamma og pappa litt vondt, sier han og legger til:

– Men vi har lært oss å leve med det. Den første tiden leste jeg alt de skrev opp og ned, men vi må beskytte oss selv. Nå går det ganske bra, sier pappa Northug, som har sluttet å lese alt mediene skriver om sønnen. 

Optimistisk før sprintstafetten

For selv om Petter Northug så langt har mislyktes i OL, er det fortsatt to sjanser til gull igjen. Første sjanse er morgendagens sprintstafett og pappa Northug er optimistisk. 

– Vi skal ikke bli for passive. Ola Vigen er i kanonform. Det meldes om at Petters muskulatur og alt er fit for fight. Da er det lov å håpe. Jeg håper sprintstafetten blir avgjort på sportslige kriterier og at alle stiller på noenlunde likt grunnlag. Jeg håper på medalje. Håper på gull!