Se kunstløpdronningens gratulasjon til Anne Line Gjersem

Katarina Witt gleder seg til å se Norges første kunstløper i OL på 50 år.

Sotsji (TV 2 Sporten): På pressesenteret i Sotsji treffer TV 2 en meget travel og ettertraktet dame. Katarina Witt får knapt gå alene i gangene – det går ikke mange sekundene fra den ene journalisten er ferdigsnakket med kunstløpdronningen før den andre kommer til. 

Witt har alltid vært populær i OL. Med gull i de olympiske lekene i Sarajevo 1984 og Calgary fire år senere, er hun den eneste utenom norske Sonja Henie  som har forsvart sin gullmedalje i kunstløp for kvinner. Witt kan også skilte med seier i fire verdensmesterskap, og seks europamesterskap i perioden 1983-1988. 

– Gratulerer!

Nå er Witt i OL med en annen rolle.

– Jeg er her som kunstløpekspert for tysk TV. Jeg sitter i studio og analyserer under og etter konkurransene, men jeg får også sett kunstløp i hallen, noe jeg synes er veldig flott at jeg får muligheten til, sier en av de mestvinnende kunstløperne gjennom tidene.

Onsdag får Witt se Anne Line Gjersem på isen - Norges første kunstløper  i OL siden Innsbruck 1964. 

– Gratulerer! Det er fantastisk! Hun bør være stolt over at hun er her, spesielt siden det er første gang på 50 år. Jeg håper hun vil gjøre det bra, og jeg håper at hun kan levere det hun har øvd på og være stolt over seg selv etterpå også, sier Witt.

– Fantastisk opplevelse

Med sin karriere vet 48-åringen hva hun snakker om, og har følgende råd til den 20 år gamle debutanten fra Norge:

– Hun må være trygg på seg selv og vite at hun har trent godt nok og at hun derfor kan levere også når det gjelder. Men spesielt siden det er hennes første OL bør hun bare gå ut på isen og virkelig nyte det. Hun må suge inn omgivelsene, det er en fantastisk stemning i ishallen. Publikum her i Russland elsker kunstløp - her er denne sporten veldig stor. Hun må ha det gøy!

– Det er en fantastisk opplevelse man bærer med seg resten av livet. Også for meg som får se de unge utøverne dele den samme lidenskapen vi hadde da vi var yngre, sier Witt. 

– Savner du det?

– For noen år siden var det vanskelig for meg å se på og ikke kunne delta, men nå er jeg glad for at jeg klarer det, smiler Witt.

– Nå savner jeg det ikke så mye. Jeg har gjort alt og opplevd alt – jeg har de vakre minner, spesielt fra Lillehammer da jeg var med i 1994-OL. Det var så spesielt for meg å være der, og det er fint å vite at de som er her nå får de samme minnene å tenke tilbake på om 30 år.