KUNNE ENDT FATALT: Slik så det ut etter en åtte år gammel gutt prøvde å få den berusede faren sin trygt hjem fra puben i polske Gielniow. FOTO: CEN
KUNNE ENDT FATALT: Slik så det ut etter en åtte år gammel gutt prøvde å få den berusede faren sin trygt hjem fra puben i polske Gielniow. FOTO: CEN

Full pappa tvang sønnen (8) til å kjøre ham hjem fra puben

Syv på sykehus etter voldsomt krasj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikolaj Tomaszewski (38) risikerer fem år i fengsel etter at han tvang sønnen (8) til å kjøre ham hjem fra puben.

38-åringen var overstadig beruset da han ringte hjem til gutten og fikk ham til å sykle til pubben, hvor familiebilen stod parkert utenfor. 

Ikke lenge etter at kjøreturen hjem startet, mistet gutten kontroll over bilen og krasjet inn i en bil som kom i full fart i motgående kjørefelt, skriver Daily Mail.

Bilen med de to i, en Opel Corsa, fløy flere meter gjennom lufta før den landet på tvers av veien og krasjet inn i nok en bil. 

Sammenstøtene var såpass harde at Opelens panser ble knust. Bilen åtteåringen kjørte inn i først, mistet tre av hjulene og også fikk panseret knust. Den tredje bilen mistet støtfangeren.

Totalt syv personer, inklusive faren og sønnen, havnet på sykehus med kuttskader. 

Så fort faren var skrevet ut fra sykehuset, ble han arrestert. Han er nå siktet for å ha satt en mindreårigs liv i fare, samt for å ha forårsaket selve ulykken.

Gutten har fortalt politiet at han har kjørt flere ganger før,og at han og faren blant annet har øvelseskjørt sammen på en parkeringsplass i byen.

Stjal familiebilen

Langt bedre gikk det for norske Sindre (10), som forrige uke la på hjul med lillesøsteren i passasjersetet.

Bilturen endte i grøfta utenfor Dokka. Sindre fortalte mennene som fant ham at han var dverg og at han var på vei hjem for å hente sertifikatet sitt.