Smøresjefens datter mobbes på grunn av smørebommen

– Hun skal jo være stolt av pappaen sin som er i OL, sier Knut Nystad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Det raser et voldsomt engasjement rundt smøreproblemene i den norske langrennsleiren. Smørebom på begge stafettene har tydligvis vært svært tungt å svelge for enkelte.

Det har smøresjef Knut Nystad merket i innboksen sin på mail og mobiltelefon.

– Jeg får stygge meldinger hele tiden. Det sendes veldig mye rart. Det er folk som tydeligvis er meget forbannet. De har veldig gode og klare ideer om hva jeg skal gjøre resten av livet mitt. Det som er pussig er at de sender med fullt navn, fullt telefonnummer og adresse. De må være jævlig forbannet. Men jeg håper haterne sender noen koselige meldinger hvis det går bra, sier Nystad.

– Er det på trusselnivå?

– Det er på det nivået. Men jeg bare overser det. Man kan ikke la det gå inn på seg, sier Nystad.

– Men det går en grense et sted?

– Ja, jeg synes det er merkelig at det engasjerer så mye og at det vekker et sånt hat hos folk. Man tenker på hvilken kjeltringstrek man kunne gjøre for å bli like upopulær. Det har jeg ikke kommet på ennå, sier Nystad.

– Hører bare masse skit
Men Nystad klarer ikke å akseptere at familien skal lide for den norske smørebommen. Datteren hans er åtte år og merker hetsen på kroppen.

– Yngstemann er bare to år, så han skjønner ikke noe av det. Hun som er åtte, og som er på skolen, merker det. Hun skal jo være stolt av pappaen sin som er i OL, men hun hører bare masse skit. De har begynt å slå av lyden på TV hjemme. Det går jo inn på dem hjemme, og det er synd. Men det er en del av yrkesrisikoen. Det visste jeg den dagen jeg tok jobben, sier Nystad.

– Hva sier du til åtteåringen din?

– Som regel prater vi ikke så mye om det. Hun pleier å si at hun har sett pappa på TV. Det er stort sett det. Jeg prøver å prate om noe annet. Det er så mange andre ting som skjer i en åtteårings liv, sier Nystad.

Takker kona
Foreløpig er det hans kone, Katrin Smigun, som må ta støyten på hjemmebane.

– Hun har vært tidligere skiløper, men hun er mor først og fremst. Hun må ta vare på barna, og hun gjør en fantastisk viktig jobb. Det gjør at jeg kan være her. Det som skulle være en hyggelig og flott tur til OL er ikke blitt det. Det er sikkert andre som har hatt flere enn to tøffe dager på jobb og unnsluppet med mindre hets. Men det stort engasjement for langrenn i Norge. Går det dårlig to dager på rad må jeg stå og beskytte laget mitt, sier Nystad.