SEIERSTÅRER: Emil Hegle Svendsen trodde han var ferdig med å felle tårer under mesterskap. – Jeg gjorde det de første gangene jeg vant, men faen, det skjedde igjen, sier han til «Senkveld i Sotsji».
SEIERSTÅRER: Emil Hegle Svendsen trodde han var ferdig med å felle tårer under mesterskap. – Jeg gjorde det de første gangene jeg vant, men faen, det skjedde igjen, sier han til «Senkveld i Sotsji».

Emil om tårene: – Faen, det skjedde igjen ...

Gullgutten trodde han var ferdig med seierstårene for alltid.

Emil Hegle Svendsen (28) leverte en av OLs mest spennende avslutninger så langt, da han tok en knepen seier foran Martin Fourcade på sisterunden på fellesstarten.

Hegle Svendsen turte ikke å juble før målfotografiet konkluderte at seieren var i boks. Og da bildet bekreftet seieren, tok 28-åringen til tårene.

I «Senkveld i Sotsji», som sendes 21.40 på TV 2, forteller han om tårene.

– Det var en strek i regning, sier han lattermildt 

– Jeg trodde jeg var ferdig med det. Jeg gjorde det de første gangene jeg vant, men faen, det skjedde igjen. Man er utslitt og nervøs, og når man kommer i mål er man både glad og rørt. Det er en berg-og-dalbane hele veien, sier han.

Trodde Fourcade hadde gitt opp

Da Hegle Svendsen suste inn mot målstreken var han overbevist om at det var en betryggende avstand mellom ham selv og Fourcade, til tross for at sistnevnte lå hakk i hæl.

– Da jeg seilte over mål, trodde jeg han var fem-ti meter bak meg. Jeg visste ikke at han var så nære før jeg så målfotoet. Jeg trodde han hadde gitt opp. Det var mer spenning enn jeg hadde trodd selv. 

Skihåpene fra Norge har seilt litt i motvind denne uken, og Hegle Svendsen bekrefter at det har satt sitt preg.

– Den norske troppen har fått seg noen på trynet den siste uka, så det har vært en utfordring å holde positiviteten oppe. Vi har backet opp hverandre alle sammen, og stått sammen og kjørt på videre. Vi gir oss ikke så lett. Vi var fast bestemt på å gi gass videre, og det er godt når det betaler seg, sier Emil Hegle Svendsen.

Se Thomas Numme og Harald Rønneberg intervjue Emil Hegle Svendsen på «Senkveld i Sotsji» klokken 21.40 på TV 2.