Super-Svendsen: – Jeg er en jævlig ålreit fyr når jeg vinner

Men Emil Hegle Svendsen innrømmer at han kan være et rasshøl når han taper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Emil Hegle Svendsen var i strålende humør på pressekonferansen etter gull-løpet på fellesstarten.

Det er en stund siden han har vært i like godt humør. For OL var en skuffelse før han spurtslo Martin Fourcade i dag. Hegle Svendsen klarer heller ikke å skjule skuffelsen når det går dårlig.

– Martin er en mye bedre taper enn meg. Jeg kan være et rasshøl når jeg taper, forteller Svedsen og får pressesalen til å bryte ut i latter.

– Er du et rasshøl når du vinner også?

– Jeg er en jævlig ålreit fyr når jeg vinner. Da er jeg grei med alle, gliser Svendsen, og utdyper:

– Jeg er kanskje ikke et rasshøl, men jeg kan være litt kvass, sur og grinete når jeg taper. Det er sånn jeg er, sier Svendsen.

Han gjorde det svært spennende mot slutten av løpet. Svendsen jublet mange meter før mållinjen. Fourcade var farlig nær å rappe gullet fra Svendsen.

– Jeg hadde god kontroll. Jeg hadde en fem-ti meter. Jeg tenkte han skulle gi opp, men han kom tilbake. Det var nærmere enn jeg hadde trodd. Jeg bruker aldri mer krefter enn jeg trenger for å vinne, men det var nesten at jeg mistet gullet i dag, sier Svendsen.

Han takket broren Morten Hegle Svendsen for gode ski.

– Jeg skal gå ned i smørebuen og gi alle en skikkelig god klem. Denne seieren må jeg gi bort til smøreteamet. De har hatt det helt jævlig, sier Hegle Svendsen.

I OL har Svendsen truffet på 95 prosent av skuddene. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg stoler på de nøkkelordene jeg har. Jeg gjennomfører dem hver gang.

– Hva er de nøkkelordene?

– På liggende er det å presse jevnt. På stående er det å trykke hardt, sier Svendsen og får pressefolkene til å bryte ut i latter igjen. 

GULLKLEMMEN: Emil Hegle Svendsen omfavnet sin bror, Morten, etter gullet på 15 kilometeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GULLKLEMMEN: Emil Hegle Svendsen omfavnet sin bror, Morten, etter gullet på 15 kilometeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix