ARRESTERT: Pussy Riot-medlemmene Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina. Foto: Johannes Eisele/AFP/NTB scanpix
ARRESTERT: Pussy Riot-medlemmene Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina. Foto: Johannes Eisele/AFP/NTB scanpix

Medlemmer av Pussy Riot pågrepet i Sotsji

To av medlemmene i den russiske punkgruppen Pussy Riot er blitt pågrepet av politiet i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to mest kjente medlemmene i den russiske punkgruppen Pussy Riot er blitt pågrepet av politiet i Sotsji.

Maria Aljokhina (25) og Nadezjda Tolokonnikova (24) ble pågrepet i OL-byen, omtrent 30 kilometer nord for de viktigste arenaene.

«Vi har blitt pågrepet og blir beskyldt for tyveri», skriver Tolokonnikova på Twitter. Også Aljokhina bekrefter på Twitter at hun er pågrepet.

Lille julaften i fjor slapp de to aktivistene ut av russisk fengsel, hvor de sonet en dom på to års fengsel etter å ha protestert mot Russlands president Vladimir Putin og hans allianse med den russisk-ortodokse kirke.

Til tross for at Aljokhina og Tolokonnikova ble benådet av Putin to måneder før de hadde sonet ferdig dommen, har de ikke lagt noen demper på sin kritikk av det russiske regimet.

I desember ble de to fengslede medlemmer av punkgruppen løslatt av president Vladimir Putin. Da ble det gitt amnesti til flere politiske fanger, i anledning 20-årsjuibileet for Russlands grunnlov. 

Blant dem som ble benådet er de to aktivistene og medlemmene av pønkebandet Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova (23) og Maria Aljokhina (25), som sonet en straff på to års fengsel for å ha kritisert Putin.

Det tredje medlemmet, Jekaterina Samutsevitsj (31), ble løslatt allerede året før. (©NTB)