Norsk 56-åring dømt for fyllebråk på to sydenfly

Kabinsjefen beskriver det som den verste episoden hun har opplevd om bord på et fly. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 56 år gammel mann ble i Asker og Bærum tingrett nylig dømt etter å ha vært aggressiv og opptrådt truende overfor kabinpersonalet på to forskjellige Norwegian-flyvninger. 

Før en av Norwegians avganger til Athen i september 2012, hadde 56-åringen drukket en del sprit. Ifølge hans egen forklaring må han ha vært veldig beruset, da han husker svært lite frem til han våknet opp hos politiet i Athen.

Han ble nektet alkoholservering på flyet, men dette falt på ingen måte i god jord. At mannen også ble nektet å røyke på toalettet, førte til at han «ble sint, høyrøstet og kom med kraftige banneord», mens han ropte og fektet med armene, heter det i dommen. 

«Skulle tvinge ned flyet»

I tillegg holdt han knyttnevene opp mot ansiktet til kabinsjefen, og truet med å slå henne. «Han sa han skulle kaste henne gjennom vinduet, og at han skulle tvinge ned flyet», står det videre i dommen. 

En passasjer måtte etter hvert bruke fysisk makt for å holde 56-åringen fast, men mannen holdt det likevel gående på store deler av flyturen, som varte i tre og en halv time. I Athen sto politiet klare, og pågrep mannen umiddelbart etter landing. 

Kabinsjefen sa i retten at dette var «den verste situasjonen om bord på et fly hun har opplevd på de nærmere ti årene hun har vært kabinsjef».

Begynte raskt å mase om øl igjen

Men 56-åringen lærte tydeligvis ikke. I mars 2013 var han nemlig på vei tilbake fra en annen sydenferie med Norwegian, og var da synlig beruset da han gikk om bord på flyet.

Kabinsjefen ble da enig med mannen om at forutsetningen for at han fikk være med på flyet var at han ikke ville få alkohol. 

Han begynte likevel «raskt å mase om at han ønsket å kjøpe øl», og ble flyttet til en egen rad for ikke å plage andre passasjerer. Da begynte han igjen å rope og skrike, og han bannet høylytt og slo i bordet. 

«Hadde garantert fått juling på båt»

Etter å ha fått beskjed om at flyet måtte lande dersom han ikke roet seg ned, fortsatte han likevel sin truende atferd, mens han truet og slo rundt seg.

På et tidspunkt kom han gående mot kabinsjefen med knyttet neve, og spurte om han «ville smake på denne». Han sa videre at «hadde dette vært om bord på båt hadde du garantert fått juling».

Politiet sto også denne gangen klare på flyplassen, og mannen ble umiddelbart pågrepet. 

«Fikk flaske kastet i skrittet»

56-åringen nektet straffskyld for den siste episoden, og mente at «kabinsjefen hadde kastet en falske vann mot skrittet hans mens han satt og sov i setet». Dette festet ikke retten lit til. 

Kabinsjefen sa i retten at «dette er en en av de verste situasjonene om bord på et fly han har opplevd de nærmere 15 årene han har vært kabinansatt».

Mannen ble dømt til fengsel i 24 dager, og må betale en bot på 6.000 kroner. I tillegg må han betale sakskostnader satt til 2.000 kroner.