Her jubler stjernefiolinisten for sisteplass – 50 (!) sekunder bak vinneren

– Det var rock n' roll. Jeg holdt på å krasje tre ganger, sier Vanessa Mae til TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji/Bergen (TV 2): Vanessa Mae har stått på ski siden hun var fire, men det er alt annet enn snø verden forbinder med den 35 år gamle stjernefiolinisten fra Singapore.

Takket være et smutthull i regelverket har Mae - eller Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson som hun står oppført som på OL-startlistene - likevel fått muligheten til å representere farens hjemland Thailand under lekene i Sotsji.

I målområdet etter tirsdagens førsteomgang ble hun umiddelbart omringet av presse fra hele verden, til tross for at svingene på snøen ikke holdt samme nivå som svingene på fiolinbuen.

– Dette var rock n' roll! Jeg krasjet nesten tre ganger, sier Mae til TV 2 etter løpet som ga henne sisteplassen av alle som kom i mål i første omgang.

Mae har brukt de siste seks månedene på å forberede seg til OL. Forberedelsene har hun blant annet lagt til Norge - på sommeren. 

POPULÆR SISTEDAME:  Vanessa Mae. (AP Photo/Gero Breloer)
POPULÆR SISTEDAME:  Vanessa Mae. (AP Photo/Gero Breloer)

– Dere er fra Norge, ikke sant? Jeg har hatt det utrolig fint der. Dere er kule! sier Mae til TV 2s etter 74. plassen halvveis - 27 sekunder (!) bak ledende Tina Maze.

Hun innrømmer at OL har tatt henne på sengen, til tross for et halvt år med oppladning.

- I Norge lærte jeg at dere er kjemper på ski, og at å trene om sommeren ikke er det samme som vintertrening, sier Mae og smiler.

OL-ALPINIST: Fiolinist Vanessa Mae, nå Vanessa Vanakorn etter faren, kjørte for Thailand i OL tirsdag. Der endte hun sist av alle som kom til mål. (AP Photo/Gero Breloer)
OL-ALPINIST: Fiolinist Vanessa Mae, nå Vanessa Vanakorn etter faren, kjørte for Thailand i OL tirsdag. Der endte hun sist av alle som kom til mål. (AP Photo/Gero Breloer)

– Nå er jeg bare glad for å være i mål.

Mae trenger definitivt ikke pengene. Som fiolinist har hun solgt mer enn 10 millioner plater på verdensbasis. For henne er OL rett og slett bare en mulighet til å gjøre noe helt annet.

– Noen ting må man spare til senere i livet. Jeg er ikke med på dette seriøst når man er så gammel som meg. Dette er en sjanse til prøve noe nytt. Her kan de 30 beste møte de 30 verste som meg. Dere kan ta dere en ekstra kopp te mens dere venter på meg i andre omgang, sier Mae - før hun smilende tråkker videre.

PS: Mae kom seg til mål også i 2. omgang - totalt 50 sekunder bak vinneren Tina Maze.