I SØKELYSET: Knut Nystad (bak) og Vidar Løfshus ankommer gårsdagens pressekonferanse om smørningsproblemer. Løfshus forteller om en tøff periode under OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I SØKELYSET: Knut Nystad (bak) og Vidar Løfshus ankommer gårsdagens pressekonferanse om smørningsproblemer. Løfshus forteller om en tøff periode under OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Landslagssjefen om SMS-kritikk: – Overrasket over hvor langt folk går

Landslagssjefen om kritikken etter smøreskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vidar Løfshus (43) er norsk langrennssjef og dermed blant enkeltpersonene som har måttet tåle mest kritikk i OL.

Planleggingen og inngangen til lekene har fått hardere og hardere medfart i takt med dalende prestasjoner i sporet.

Det hele toppet seg da det norske stafettlaget aldri hadde sjans på medalje i det som tradisjonelt sett er en paradegren.

Til Adresseavisen sier trønderen at kreftsykdommen han nylig var igjennom har hjulpet ham med å sette smørekrisen i perspektiv.

– Som leder tror jeg det er en vesentlig forskjell på katastrofer og kriser. Da for eksempel Helge Lund i Statoil fikk beskjed om gisseldramaet i Algerie, blir det en helt annen dimensjon enn det vi opplever, sier Løfshus til avisen.

Landslagssjefen ble rammet av kreft i endetarmen for fem år siden og først friskmeldt sommeren 2013.

– Som idrettsleder er dette min tyngste periode, men jeg har vært gjennom så mye i livet at jeg er avslappet. Det eneste som står i mitt hode er å være profesjonell. Kritikken går ikke inn på meg i det hele tatt. Jeg blir bare overrasket over hvor langt folk går når de sender tekstmeldinger og e-mailer, sier Løfshus til adressa.no.

Likevel har han ingen planer om å gi seg, til tross for at teamet fortsatt ikke har funnet en endelig svar på smøregåten som rammer Norge i Sotsji.

– Det kan hende jeg gir meg etter i år, men jeg har veldig lyst til å fortsette, sier Løfshus.