Bitter exit for curlinggutta: – Den verste plassen å komme på OL

Norge ledet 4-2, men tapte til slutt 5-6 mot Storbritannia i tirsdagens omkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Storbritannia 5-6

Bergen/Sotsji (TV 2 Sporten): – Dette var jævlig surt. Kampen varte i to og en halv time. Vi leder i to timer, men det er små marginer, og jeg skulle gjerne ha spilt denne kampen på nytt, sier Thomas Ulsrud etter å ha sett David Murdoch sende Storbritannia videre i OL.

Norges coach Pål Trulsen er enig med Ulsrud.

– 5. plass er den verste plasseringen man kan få i et OL. Jeg har selv vært med på det, og det føles bare utrolig surt. Det er små marginer som avgjør, men vi skulle virkelig hatt den semifinaleplassen, sier mannen som var med å ta OL-gull i 2002.

– En j***** kjip følelse
Skip Ulsrud innrømmer at han trenger tid på å fordøye skuffelsen etter det knepte nederlaget i playoffkampen.

– Det er en veldig kjip følelse akkurat nå. Jeg føler at vi hadde kontroll mot britene hele veien og førte kampen. Så får de en sjanse på slutten som de tar. Det er veldig uflaks, og akkurat nå føles det så j*** surt, sier han til TV 2.

– Dere ledet lenge 4-2 og så ut til å ha kontroll?

– Ja, men de klarer å presse oss i niende omgang. Jeg føler at vi spiller bra hele veien, men så klarer Storbritannia å skive oss på ett poeng i niende omgang. Og da har de siste stein. Vi har sjanser til å avgjøre, men steinene ble liggende helt feil for oss i den siste omgangen, og da røk sjansen, sukker han.

– Uheldige
Hovedtrener Pål Trulsen er langt nede etter tapet mot Storbritannia.

– Jeg har ikke humøret på plass nå. Dette er kjipt altså. Det var en jevn kamp hele tiden, så fikk de det litt for lett på sistesteinen, sier en svært skuffet Trulsen i mixed zone etter nederlaget.

– Hvorfor rakner det mot slutten?

– Ser du kampen under ett så leder Storbritannia en gang - og dessverre er det akkurat når det er over. Vi har kontrollen på den siste steinen deres, men er uheldige mot slutten, svarer Trulsen, og legger til:

– Jeg føler meg helt tom og ferdig nå. Jeg må hjem å lese om kampen på nettet, for jeg husker den nesten ikke. Som jeg sier, femteplass er den verste plassen å komme på i OL. Jeg har blitt nummer fem selv, og ikke fått lov til å spille semifinalen. 

Norge hadde før OL-turneringen i curling ambisjoner om medaljer. Trulsen mener ambisjonene ikke var for høye.

– Dette laget er godt nok for sluttspillet, og det har vært mer tilfeldigheter som har ført til at vi ikke er i semifinalen. Jeg føler at vi har hatt marginene mot oss i hele turneringen. Ser du på scoringsstatistikken denne uken så er vi det beste laget, trøster han seg med.

Norge åpnet best
Det var Norge som åpnet best og etter den første omgangen ledet curlinggutta 1-0 i Ice Cube curlingsenter.

Thomas Ulsrud var nære å sette en vanskelig sistestein, men det ble med det ene poenget i åpningsomgangen.

I den neste omgangen la de de norske gutta igjen press på Storbritannia og hindret britene i å ta mer enn ett poeng. Dermed var lagene like langt.

– Du har vært helt konge!
Så skulle det etter hvert klabbe litt for Ulsrud og Co. Etter et par bommerter, klarte likevel Ulsrud å sikre ett poeng, og dermed var Norge igjen i ledelsen.

I omgangen etter utliknet Storbritannia igjen, men det ble med ett poeng for David Murdochs gjeng, og lagene var like langt.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Med 2-2 var det fortsatt spennende i Ice Cube. I den femte omgangen skulle Ulsrud sette Norges sistestein. 42-åringen sviktet ikke og sikret to poengs ledelse, før lagene gikk til ny pause.

– Superviktig! Du har vært helt konge Thomas Ulsrud, kom det fra en entusiastisk Jørgen Klem i kommentatorboksen.

Spilte blankt
I den sjette omgangen slo britene tilbake, og med fire steiner igjen til hvert av lagene var de to beste steinene i boet britiske.

JUBLET FOR SEMIFINALEPLASS: Britenes skip David Murdoch.
JUBLET FOR SEMIFINALEPLASS: Britenes skip David Murdoch.

Christoffer Svae dyttet vekk én av de to gule britiske steinene, men før Norges sistestein lå britene igjen med de to beste steinene.

Nok en god sistestein fra Thomas Ulsrud førte uansett til at Storbritannia kunne sende den siste steinen gjennom banen, for å få sistesteinen i den sjuende omgangen.

Og i den omgangen, med to steiner igjen til hvert av lagene lå britene med bare én stein i boet. Dermed gikk det som det gjorde i forrige omgang. Murdoch sendte britenes sistestein gjennom boet, for ikke å miste fordelen i den åttende omgangen.

– Dette er fortsatt fordel oss. To omganger har blitt blanket, og det tyder på at vi har spilt bra, konstaterte Klem.

Ville ha sistesteinen i den tiende omgangen
I den åttende omgangen sikret Storbritannia seg to poeng, da Murdoch enkelt plasserte den siste steinen i huset, der det allerede lå en stein fra før.

– To omganger igjen! Hvis det var spennende i går, så tror jeg ikke det blir noe mindre spennende i dag, kom det fra Klem.

– Norge vil nok prøve å blanke her og spille 0-0 for beholde sistesteinen i den tiende omgangen, forklarte ekspertkommentator Sander Rølvåg.

– Her er det to poeng eller blank som gjelder, la han til.

I tvil om stein var ute
Storbritannia la press på Norge, og det stemte ikke helt for Torger Nergård i starten. Britene gjorde alt for å får Norge til å ta ett poeng.

– Nå er det drama her, sa kommentator Jørgen Klem da Ulsrud hadde kostet for harde livet for å få en britisk stein ut av boet.

Men om den faktisk var ute var ikke enkelt å se, og de norske gutta tok ingen sjanser.

Avgjorde med fantastisk sistestein
Ulsrud dyttet vekk britenes ene stein, men i det den andre britiske steinen var på vei ut av boet, greide ikke de norske gutta å koste hardt nok. Dermed ble den liggende, og Ulsrud ble tvunget til å ta ett poeng med sistesteinen.

Dermed fikk britene det som de ville, og hadde fordelen med sistesteinen i den tiende og siste omgangen.

Norge begynte med å legge den første steinen i boet, mens britene satt opp en guard.

Med fire steiner igjen til hver av lagene lå Norge med tre i boet, men britene klinket vekk den midterste før de la seg inn bak én av Norges to gjenværende steiner.

Da begge lagene hadde igjen én stein hver lå britene best an. Ulsrud dyttet vekk britenes beste stein, og Storbritannia måtte tenke lenge for bestemme seg for hva de skulle gjøre.

Murdoch satset alt og lykkes med en svært flott sistestein. Dermed kunne britene juble for semifinaleplass, mens Ulsrud og Norge var ute av OL.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien