Bob-yndlingene takker norsk trener

Jamaicas toerbob sjarmerer publikum og presse i Sotsji.

Sotsji (TV 2): Winston Watts og Marvin Dixon er de eneste fra Jamaica som deltar i Sotsji-lekene. De endte som nummer 29 av 30 i toerbob, og unngikk kun sisteplassen fordi Serbia trakk seg underveis. Men det var ikke medaljevinnerne Russland, Sveits og USA som høstet mest applaus fra publikum. Det var duoen fra Jamaica.

– Det gjør meg glad, og får meg til å føle meg hjemme, som på Jamaica, sier Marvin Dixon til TV 2.

Jamaicanerne har hatt en strabasiøs ferd mot Sotsji. Hjemlandet ville ikke bruke penger på å sende dem til Russland. Men en kronerulling på internett samlet inn nærmere 200 000 kroner, og OL-drømmen gikk i oppfyllelse.

Jamaicas lag i toerbob, med Winston Watts og Marvin Dixon. AFP PHOTO / LEON NEAL
Jamaicas lag i toerbob, med Winston Watts og Marvin Dixon. AFP PHOTO / LEON NEAL

 Det var en lang og vanskelig vei å komme hit. Men vi klarte det, og er glade for å ha spredd så mye glede under lekene, sier Winston Watts til TV 2.

– Hva vil du si til dem som har samlet inn penger til dere?

– Jeg vil si takk til alle som har donert penger til oss, og til dem som ikke har gjort det også, vi elsker dere uansett. Dere er våre fans og venner, vi elsker dere alle! sier en euforisk Watts rett inn i TV 2s kamera.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Winston Watts startet sin olympiske karriere på Lillehammer, og dette er hans fjerde OL. Når vi sier at vi kommer fra Norge, blir 46-åringen glad. Han hadde nemlig Trond Knaplund som trener på starten av 2000-tallet, og mener han har mye å takke den norske friidrettstreneren for.

– Trond Knaplund, jeg liker den mannen! Han har gjort så mye for jamaicansk bob. Vi har aldri vært i bedre form enn da han trente oss, sier Watts.