Aktor ba om forvaring for Steven (Paco) Dan Danielsen på rettssakens siste dag i Sunnmøre tingrett. Danielsen er tiltalt for drapet på Anja Weløy Aarseth på Aksla-fjellet i Ålesund i august 2013.
Foto: Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix
Aktor ba om forvaring for Steven (Paco) Dan Danielsen på rettssakens siste dag i Sunnmøre tingrett. Danielsen er tiltalt for drapet på Anja Weløy Aarseth på Aksla-fjellet i Ålesund i august 2013. Foto: Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix

Aktor ber om forvaring for mannen som drepte Anja (21)

 Aktor i Aksla-saken la mandag ned påstand om lovens strengeste straff – 21 års forvaring med en minstetid på ti år – for den 24 år gamle mannen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept Anja Weløy Aarseth (21).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke tilstrekkelig med tidsbestemt straff. Det er høy grad av fare for gjentakelse, sa aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, i sin prosedyre.

De to sakkyndige har kommet til at 24-åringen er lettere psykisk utviklingshemmet. I hans tilfelle kan det være en formildende omstendighet i juridisk forstand.

Aktor mente at han ikke er mindre farlig av den grunn, tvert imot.

– Han vil trenge lengre behandlingstid. Og en tilståelse i en forvaringssak er ikke et hensyn man skal ta. Kravet om å beskytte samfunnet er åpenbart til stede, sa hun med referanse til at tiltalte har tilstått voldtekten og drapet.

Fra dommen skal det ifølge aktors påstand trekkes fra 187 dager for utholdt varetekt. (©NTB)