Barndomskompiser ble landslagsstjerner

Blueberries ble Vålerengas legendariske 1987-årgang i fotball og ishockey kalt. Nå er fire av gutta fra det laget bærebjelker i OL-troppen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): På et lite område i Oslo indre øst vokste det på starten av 1990-tallet fram en ytterst talentfull gjeng atleter.

Mats Zuccarello Aasen, Alexander Bonsaksen, Lars Haugen og Robin Dahlstrøm er alle i OL-troppen som gode lagkamerater, men vennskapet deres strekker seg langt tilbake i tid.

Se reportasje over!

Kvartetten er vokst opp i nærheten av hverandre og ble tidlig en del av et etter hvert sagnomsust Vålerenga-lag, kalt «Blueberries». Omtrent like gode i fotball som i ishockey, ble de både nummer to i Norway Cup og vant hockeyturneringer hos storebror Sverige.

Etter hvert valgte brorparten av dem is framfor gress, og mange har spilt eller spiller på Getliga-nivå, i tillegg til landslagsspillerne.

TV 2 har vært i kontakt med mange foreldre fra Blueberries-laget og samlet inn flere timer med videomateriale fra guttene var små. Resultatet ser du i videovinduet i toppen av denne artikkelen.

PS! Dahlstrøm og Zuccarello Aasen er i tillegg stebrødre.