Dette kan skape problemer for vårt kunstløphåp

Anne Line Gjersem må forlate garderoben før konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Det er ingen tvil om at kunstløp er en vanskelig sport - men for Anne Line Gjersem er det mer enn trippelhopp og andre elementer som er utfordrende.

- Jeg er jo allergisk mot hårspray. Jeg kan ikke bruke det, og jeg kan heller ikke bruke neglelakk. Da får jeg hodepine, så jeg prøver å gjøre så godt jeg kan uten, sier Gjersem, som merker det godt om hun skulle bruke produkter hun ikke tåler.

- Jeg får hodepine og blir kvalm. Det er ikke ideelt når jeg skal konkurrere.

Derfor kan en garderobe full av konkurrenter som gjør seg klare til å entre isen by på utfordringer.

- Jeg prøver å gå ut av garderoben for å være der så lite som mulig, og heller finne et oppvarmingssted utenfor. Jeg må bare ta på meg skøytene fort og gå ut når jeg er klar. Som oftest går det bra.

- Jeg setter i klyper og sånt og prøver å bruke litt mousse, men det funker ikke veldig bra, så det hadde vært mer ideelt å hatt hårspray. Heldigvis er det ikke mye hår som kommer i veien når jeg skal gå. Det holder seg på plass generelt sett, men det hadde vært finere om jeg kunne brukt hårsprayen, sier Norges første deltaker i kunstløp på 50 år.

Onsdag skal hun i ilden med sitt kortprogram, og skal kjempe om en plass i finalen dagen etter.

- Hva hvis du skulle være uheldig og få hårspray i fleisen fra noen av de andre utøverne da?

- Jeg hadde nok klart å prestere godt likevel. Man får bare ta de utfordringene som kommer, så får man fokusere på det som er viktig, sier Gjersem.