Sjekk hvem som har blitt lydtekniker i «Senkveld»!

– Først og fremst vil jeg berømme henne for å stille opp som vikar på så kort varsel.

SOTSJI (TV 2): «Senkveld i Sotsji» spilles inn hver eneste kveld under OL. Det blir lange dager for mannskapet som arbeider med sendingene, og da kan det være godt med avlasting fra arbeidsvillige nordmenn i Sotsji.

I en reportasje som blir vist i programmet i kveld, får vi se at Solveig Kloppen har fått med seg en noe uventet lydtekniker.

I enden av lydbommen står nemlig statsminister Erna Solberg.

– Vi synes Erna er supersporty som stilte opp for «Senkveld i Sotsji»! Det var tøft! Men det er bra hun er statsminister og ikke lydmann, humrer programmets redaktør Bård Eriksen.

Litt ris - mest ros

Også Kloppen roser Solberg for innsatsen.

–  Først og fremst vil jeg berømme Erna for å stille opp som vikar på så kort varsel. Det viser jo både at dugnadsånden er stor blant nordmennene her borte, og at statsministeren ikke er redd for å ta i et tak. Når det er sagt har hun nok bittelitt å gå på når det kommer til lydteknikk og utstyrsmanøvrering. Men vi hadde kanskje måttet lete en stund i lydteknikermiljøet for å finne en som kunne gjøre en ordentlig god jobb som statsminister på sparket også?

Politikk og sport i Sotsji

Da statsministeren gjestet «Senkveld i Sotsji» tidligere under OL, skrøt hun av oppholdet i den russiske kystbyen og de norske utøverne.

– Det er jo veldig morsomt å få lov til å se norske idrettsutøvere. Topp prestasjoner, jeg gleder meg til å se at vi vinner noen medaljer også! Og så har det vært hyggelig og interessant å ha møter her politisk. Det er og en viktig del av muligheten du får når du reiser til et sånt idrettarrangement, sa hun til TV 2 da.

Nå viser det seg altså at statsministeren også har fått mulighet til å briljere som crew i TV-bransjen, selv om ryktene vil ha det til at det ikke gikk helt etter planen.

Se Solberg i «Senkveld i Sotsji» mandag klokka 21.40 på TV 2.