TO NESER: Gubben er født med to neser, men det plager ikke hundeeieren Hanne Andersen overhode. Foto: Privat.
TO NESER: Gubben er født med to neser, men det plager ikke hundeeieren Hanne Andersen overhode. Foto: Privat.

– Jeg skjønner ikke at noen kan synes at nesa er ekkel

Hunden «Gubben» er født med todelt nese.

Tidligere denne måneden skrev TV 2 om den belgiske hunden Snuffles som ingen ville ha fordi han har en medfødt feil som gjør at snuten er delt i to.

En av dem som reagerer på historien er Hanne Andersen fra Sarpsborg som har en syv år gammel cocker spaniel i samme situasjon. Hun synes det er merkelig at ingen vil ha Snuffles på grunn av nesen.

– Jeg syns det er litt rart om det bare går på utseende. Man legger ikke merke til dette om man ikke vet det. Jeg skjønner ikke at noen kan synes den er ekkel. Kun en en liten annerledes detalj, nesa fungerer som alle andre hundeneser, sier Andersen til TV 2.

– Helt normal hund

Andersens hund, som lyder navnet Gubben, oppfører seg akkurat som andre hunder og hun hadde ingen betenkeligheter om nesen da hun anskaffet ham.

– Gubben elsker å gå på tur i skogen sammen med vår andre hund Charlie som er en helt normal hund. Kan han snuse etter elg og rådyr, er dagens hans perfekt. Vi visste at han hadde denne nesen da vi valgte ham, den er medfødt. Han skaper mye oppmerksomhet hos veterinæren og når det er andre «hundemennesker» i nærheten.

At nesa er utenom det vanlige bryr hun seg ikke noe om.

– Vi synes ikke det spiller noen rolle da vi aldri hadde til hensikt å stille ham ut. Utseende i dette tilfellet har aldri hatt noen betydning for oss. 

– Verdens snilleste hundegutt

Hun kan heller ikke se noen ulemper ved at hundenesen er som den er, til tross for at Gubben har hatt en del tannproblemer.

– Han er født med et overbitt som har påført han en del smertefulle tannbehandlinger, men om det har noen sammenheng vet vi ikke. Bortsett fra dette merker ikke hund eller vi i familien hans noe til denne nesa. Han er verdens snilleste hundegutt.